Radio Simplu

Florin Piersic a ieșit de la Terapie Intensivă! Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului

Starea de sănătate a celebrului actor Florin Piersic s-a îmbunătățit conform ultimelor evaluări medicale, iar veștile sunt încurajatoare. Actorul a fost transferat din secția de Terapie Intensivă într-un salon obișnuit din Compartimentul Septic al spitalului, semn că se află pe drumul spre recuperare. Iată detaliile!

Florin Piersic a ieșit de la Terapie Intensivă

Cadrele medicale de la Spitalul Foișor au anunțat această evoluție printr-un comunicat de presă, explicând că Florin Piersic a început deja să facă primii pași, însoțit de un cadru medical. El va avea nevoie de cârje și va urma ședințe de kinetoterapie pentru a-și recăpăta mobilitatea în câteva săptămâni. Scopul este ca, în final, actorul să poată merge singur și să revină pe scenă, bucurându-și din nou admiratorii.

Informații de ultimă oră despre starea de sănătate a actorului

Managerul interimar al Spitalului Foișor, As. Univ. Dr. Dragosloveanu Șerban, a transmis că evoluția lui Florin Piersic este bună și că mobilizarea acestuia a început deja, indicând o recuperare în curs de desfășurare. „Vă comunicăm faptul că, astăzi, domnul Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al spitalului nostru. Evoluția pacientului este bună, a început mobilizarea cu cadrul de mers pe distanțe scurte”, a transmis Dr. Dragosloveanu.

Pe de altă parte, medicii de la Institutul Matei Balș, unde actorul a fost inițial tratat, mențin legătura cu personalul medical de la Spitalul Foișor. Există informații nesigure despre o posibilă vizită a medicilor de la Institutul Matei Balș la Spitalul Foișor pentru a evalua starea lui Florin Piersic. În prezent, nu se ia în calcul transferul actorului la Institutul Matei Balș, deoarece acesta necesită îngrijiri specifice pentru recuperarea fizică, care pot fi oferite în cadrul Spitalului Foișor.

Florin Piersic rămâne sub supravegherea constantă a echipei medicale, iar admiratorii își doresc ca actorul să se refacă complet și să revină în formă maximă, continuând să încânte publicul cu talentul său remarcabil pe scenă și pe ecranele cinematografelor.

Ce pensie are Florin Piersic

Florin Piersic, un nume strălucitor în lumea teatrului și cinematografiei românești, primește o pensie modestă, care, în ochii publicului, nu reflectă pe deplin aportul său masiv în domeniul culturii. După o carieră impresionantă ce a cuprins 67 de ani de activitate scenică, suma lunară de 2000 de lei pe care o primește din partea statului român poate părea neadecvată pentru un actor de talia sa. Pe lângă pensia de stat, Florin Piersic primește o indemnizație de merit de 2700 de lei din partea Uniunii Teatrale din România. Totuși, chiar și această recunoaștere financiară pare a fi sub nivelul așteptărilor pentru unul dintre cei mai de seamă actori ai României.