Atunci când cumpărăm carne alegem foarte multe variante: piept, pulpe, mușchiuleț și de foarte multe ori ignorăm ficățeii.
Acest lucru este greșit pentru că aceștia sunt chiar sănătoși, hrănitori și se fac și ușor. De exemplu, astăzi îți vom prezenta o rețetă delicioasă din ficăței făcuți cu puțină smântănă.
La final te vei linge pe degete, de buni de vor ieși.
Ingredientele de care vei avea nevoie sunt foarte accesiile ca preț, nu sunt multe și pe majoritatea le poți găsi chiar în casa ta deja.
Vei avea nevoie mai exact de smântână pentru gătit, o caserolă cu ficăței de pui, ceeapă, unt pătrunjel, sare, piper și ulei.
Avantajul acestei rețete este faptul că ea nu îți impune niște cantități exacte, așa că tu îți poți doza singuri măsurile.
Fierbe pentru început ficățeii aproximativ pentru 20 de minute. Topește într-o tigaie untul. După aceea curăță și toacă ceapa cât mai măruntt și pune-o la călit în untul topit.
După ce aceasta s-a rumenit puțin, adaugă peeste ea ficățeii. Mai pune puțină apă, sare, piper și smântâna pentru gătit.
Lasă tigaia pe foc mediu până când smântăna devine mai groasă și până atunci când fierb ficățeii.
Poți să guști ficățeii și atunci când sunt pătrunși poți să oprești aragazul.
Și gata, mâcarea ta este gata. O poți servi imediat pentru că este foarte bună mai fierbinte decât rece sau reîncălzită.
Ca masa ta să fie cu adevărat delicioasă și mai ales completă, poți face și o mămăligă pe care să o combini cu ficățeii făcuți în smântână.
Aceasta este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare de către români. Se face foarte repede, nu ai nevoie de multe ingrediente și în plus este extrem de sănătoasă.
Așadar vei avea nevoie de doar jumătate de litru de apă, de 180 de grame de făină pentru mămăligă și de puțină sare.
Ca să grăbești procesul de pregătire dă focul de la aragaz mai mare și pune apa să fiarbă. Atunci când este aproape de acel punct pune mălaiul în apă sub formă de ploiță.
Amestecă de fiecare dată ca să nu ți se formeze cocoloașe. Când ai pus toată făina dă focul foarte mic și lasă să fiarbă.
Dacă nu vrei să ți se lipească mămăliga amestec-o din când în când cu ajutorul unei linguri din lemn. Poți să o guști și oprește focul când e gata.
În cazul în care îți dorești o mămăligă cu un gust deosebit, adaugă puțin lapte cât fierbe mămăliga.