Radio Simplu

Fetița nu vrea să danseze la recitalul școlii

Părinții fac tot posibilul ca cei mici să aibă parte de multe activități pentru a descoperi care este adevărata lor pasiune în viață, pasiunea pe care, eventual, o vor transforma în carieră. Chiar și așa, aceste activități nu sunt mereu primite cu entuziastm de copii.

Băieții, de cele mai multe ori, sunt încurajați să facă sport, sau alte activități de acest gen, în timp ce fetițele sunt încurajate să danseze sau să cânte. Asta s-a întâmplat și în cazul acestei fetițe care a ajuns să facă un adevărat spectacol la recitalul de dans al școlii de la care face parte.

În ceea ce privește motivul pentru care toți ochii sunt asupra ei, ei bine, acesta este puțin diferit față de ceea ce am văzut până acum. Fetița care poartă o rochiță roz strălucitoare a ieșit în evidență pentru că nu a vrut să miște nici măcar un deget.

A refuzat complet să danseze sau să urmeze coregrafia așa cum au făcut colegele ei, iar asta a făcut publicul să râdă în hohote. Fetița era poziționată în mijlocul rândului, iar colegele ei au întâmpinat mari greutăți atunci când erau nevoite să o prindă de mâini.

Chiar și așa, fetița a stat îmbufnată tot dansul și nu a vrut să se lase influențată de nimic. Poate că scopul ei era să demonstreze cuiva că este supărată, fie că era vorba despre un părinte sau o profesoară, și, trebuie să recunoaștem, l-a dus la bun final.

Oamenii din sală au râs atunci când au observat atitudinea încăpățânată a fetei, dar comentariile de pe Youtube sunt extrem de variate.

Unele persoane spun că este adorabilă, dar altele spun că atitudinea oamenilor care o aclamă nu este corectă față de colegele ei care s-au chinuit luni de zile să învețe coregrafia și la care nu s-a uitat aproape nimeni.

Deși există o șansă ca totul să fie regizat de profesoară, deși nu avem cum să demonstrăm asta, fetița a reușit să atragă atenția așa cum niciuna dintre celelalte fete nu a reușit, chiar dacă au dansat perfect și nu au ratat niciun pas.

Cel mai probabil, fetiței i-a fost teamă de scenă și nu a știut cum să reacționeze. Acest comportament este normal în cazul copiilor care suferă de anxietate de scenă. Atunci când unul dintre copii primește un rol principal, sau trebuie să țină un discurs în fața clasei și nu vrea, poate crea multă tensiune.

De obicei, atunci când trebuie să facem ceva in fata altora, ne închidem în noi. Poate că înghețăm sau începem să plângem incontrolabil. Această formă de anxietate poate apărea de la o vârstă foarte fragedă.

Poate că celui mic îi place activitatea în sine, dar nu suportă ideea că trebuie să o facă în fața altora. Uneori, anxietatea poate paraliza un copil, iar acesta nu mai este capabil să facă nimic.

Poate că nu a fost acesta cazul fetiței care a refuzat să participe la dans alături de colegele ei, cert este că a reușit să atragă atenția să să fie privită de mii de ori.