Radio Simplu

Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale! Ameliorează durerea în gât și infecțiile sinusurilor

Antibiotic natural! Infecțiile sinusurilor pot fi tratate cu această plantă uimitoare. Vă scapă și de durerile în gât, iar anumite studii o clasează antitumorală.

Planta aceasta este folosită de sute de ani ca antibiotic natural. Există companii de renume care au adăugat în pastilele lor naturiste extractul acestei plante miraculoase.

Uleiul de oregano este practic un antibiotic natural cu acte în regulă.

Oregano este o plantă care face parte din aceeași familie cu menta. Deși acum preponderent condiment, oregano este folosit de peste 2500 de ani, cu singurul scop de a trata răcelile, durerile de stomac și indigestia. Pentru cei care suferă de infecție cu streptococ, gripă și infecții ale sinusurilor, ceaiul de oregano ar putea fi răspunsul salvator.

Antibiotic natural – Substanța activă miraculoasă a acestei plante este carvacrolul. Potrivit Facultății de Farmacie de la Universitatea din Messina din Italia, carvacrolul combate fungiile și bacteriile. Conform PubMed, există peste 800 de studii medicale, care atestă proprietățile uluitoare ale carvacroului, dovedit științific că poate distruge virusurile, inflamațiile, infecțiile bacteriene și multe altele.

Mai mult, într-un studiu publicat în Jurnalul Medicinei Alternative, este menționat oregano pentru proprietățile sale antibacteriene, atestat că poate combate peste 5 tipuri de bacterii periculoase!

Cercetătorii au descoperit că uleiul de oregano acționează foarte bine împotriva bacteriilor E-coli, adică poate fi folosit cu succes și împotriva toxiinfecțiilor alimentare.

Oamenii de știință au descoperit că timolul și carvacrolul, uleiurile volatile din oregano, au proprietăți antivirale și antibacteriene. Mai mult, au capacitatea de a calma stomacul și de a stimula digestia și fluxul sanguin. De aceea, persoanele răcite, cu gripă și roșu în gât pot apela cu încredere la ceaiul de oregano.

El este și antivomitiv, reechilibrează hidroelectrolitic pacientul. De asemenea, ajută și în cazuri de diaree severă, reduce greața, facilitează transpirația și scade febra.

Uleiul de oregano este cunoscut pentru proprietățile sale de a distruge bacterii. Uleiurile volatile au efect anti-infecțios, anti-bacterial, anti-fungic. Toate plantele care conțin cantități mari de uleiuri volatile au acest efect anti-infecțios. La fel este și în cazul măghiranului și al cimbrului, cel mai puternic din familia plantelor.