Radio Simplu

Este bomba zilei! Un fost premier spune adevărul crunt despre alegeri. Înţelegerea care a aruncat totul în aer

Un fost premier detonează bomba zilei. Aceasta este înțelegerea care a aruncat totul în aer, chiar înaintea alegerilor. Totul a devenit public. Nimeni nu se aștepta la o asemenea alianță secretă.

Șoc total în politică. Totul se întâmplă cu ceva mai mult de o săptămână înaintea alegerilor locale. Un fost premier a dat cărțile pe față.

Este bomba zilei!
Șeful Pro România, Victor Ponta, a declarat că se așteaptă la un grad ridicat de absenteism la alegerile locale din 27 septembrie, ca urmare a pandemiei. Ponta a mai spus că această rată crescută a absenteismului va duce la o lipsă de legitimitate a viitorilor aleși locali, informează Agerpres.

Declarațiile liderului Pro România au fost făcute la Tulcea, în cadrul unei conferințe de presă, acolo unde Ponta a acuzat și o înțelegere între PSD și PNL în legătură cu alegerile într-un singur tur, înțelegere despre care spune că a viciat campania electorală.

„La alegeri probabil că mulţi vor lipsi de teamă, ceea ce e o mare problemă de legitimitate. Dacă primarul municipiului Tulcea se alege până la urmă de 10-15% din locuitori, este foarte greu să spui că ai un mandat legitim. Oricum, este o campanie viciată de înţelegerea dintre PSD şi PNL de a fi alegeri într-un singur tur. Ştiţi foarte bine că într-un tur este foarte greu să baţi un primar sau un preşedinte în funcţie”, a declarat liderul Pro România.

Fostul premier a mai spus că, în opinia sa, datele făcute publice de către autorități cu privire la numărul de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 nu sunt cele reale, atât timp cât nu se fac mai multe teste.

„În acest moment, este o uriaşă minciună instituţionalizată legată de pandemie, pentru că domnul Orban, şi Guvernul, şi PNL au decis să facă pe 27 alegeri. Nu fac teste, nu decontează testele la privat şi spun că nu e mare lucru. O săptămână sau două au fost 1.200 de cazuri, iar acum ne-am obişnuit cu 1.700.

Cu siguranţă, sunt mult mai multe cazuri şi cu siguranţă faptul că nu se testează şi că nu se doreşte din punct de vedere politic adevărul ne afectează. Dacă în România s-ar face teste pe cap de locuitor câte se fac în alte state europene, păstrând proporţiile, cu siguranţă cifrele ar fi altele şi cu siguranţă povestea domului Iohannis, cum că participarea la vot este ca mersul la supermarket, s-ar dovedi falsă. În primul rând, domnul Iohannis nu merge niciodată la supermarket şi în al doilea rând că la supermarket mergi de foame, de nevoie, să cumperi ceva”, a mai spus Ponta.

El şi-a exprimat încrederea că reprezentanţii organizaţiei judeţene a Pro România vor obţine locuri atât în Consiliul Judeţean, cât şi în consiliile locale şi a apreciat faptul că partidul are candidaţi în 50 din cele 51 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Tulcea.

Ponta a mai spus că dacă ar fi fost premier în acest moment, nu ar fi fost de acord cu organizarea alegerilor locale, dată fiind situația provocată de pandemie, dar i-a îndemnat pe cetățeni să meargă, totuși, la urne.

„Sper ca oamenii să-şi facă curaj şi să vină la vot, iar când vin la vot să nu uite cel mai important lucru: un guvern are obligaţia să-şi protejeze poporul. Domnul Orban şi cei de la PNL au ales interesul lor politic. Dacă aş fi fost prim-ministru nu aş fi făcut alegerile acum.

Aş fi spus să începem şcolile şi să vedem ce se întâmplă, hai să înceapă instituţiile publice, să vină oamenii din vacanţe, să stăm înăuntru, că s-au deschis restaurantele, hai să vedem cum facem cu paturile la ATI, cu medicamentele şi cu doctorii, iar când ne lămurim că stăpânim situaţia, atunci facem şi alegeri. Mesajul meu pentru alegători este să vină la vot şi să-i sancţioneze pe cei care în acest moment i-au lăsat baltă, ba chiar au acţionat împotriva interesului lor”, a mai spus Victor Ponta.