Radio Simplu

Elena Mateescu, director ANM, anunta schimbari majore in evolutia vremii in Romania. Ce se intampla in urmatoarea perioada

Dupa un episod scurt de ninsoare, temperaturile vor ajunge chiar si pana la 14 grade Celsius, lucru anormal pentru ceea ce ar trebui sa fie cea mai rece luna din an.

„Vom asista la la o schimbare in ceea ce priveste evolutia vremii, vom avea zapada, nu in cantitate mare, in special in zona Carpatilor Meridionali, Orientali, de asemena, in Transilvania si in Moldova, unde vorbim de precipitatii mixte care sa se transforme ulterior in ninsori.

Vorbim de vant, care in zona montana inalta va atinge peste 90 km/h, va viscoli zapada, iar la cote mai reduse si in restul regiunilor tarii. Dupa care, in weekend, mai ales vineri si sambata, vom asista din nou la o incalzire a vremii, cu maxime care pot sa ajunga din nou la 12, poate chiar 14 grade, o vreme deosebit de calda pentru luna ianuarie”, a declarat Elena Mateescu.

Directorul ANM afirma ca pana pe 17 februarie temperaturile vor fi mai ridicate decat normalul perioadei.

„Avem un camp de presiune ridicata care este un blocaj anticiclonic si a carui prezenta, inca de la sfarsitul lunii decembrie, in Europa si in tara noastra, determina aceasta prezenta a unei vremi mult mai calduroase”, a precizat Mateescu, potrivit romaniatv,net