Radio Simplu

Elena Ceauşescu avea un obiect secret, la care nu a vrut nici în ruptul capului să renunţe! Nici Nicolae Ceauşescu nu ştia despre el

Au trecut aproape 30 de ani de la Revoluţia care a schimbat total destinul României. Cel mai feroce cuplu de dictatori de la noi din ţară a avut multe secrete de-a lungul timpului, care abia după execuția din decembrie 1989 au ieșit la iveală.

Ceaușescu a dat ordin pe vremea comunismului ca mai multe biserici să fie distruse în România și chiar se știa despre cei doi că sunt atei. Însă atunci când Elena Ceaușescu a fost judecată și executată, s-a aflat că ea a avut în geantă o iconiță, de care nu voia să se despartă nici în ceasul morții și despre care nici soțul ei, Nicolae Ceaușescu nu a știut.

Cum se explică gestul

Un reporter a fost cel care a furnizat informația, în anul 2005, însă în nebunia momentului nimeni nu a băgat de seamă acest amănunt și nu i-a acordat importanță. „Existența ei nu a fost și nu este vreun secret de stat sau militar. Dar acest aspect, necunoscut de cei mulți până la răspunsul dat, deschide discuții. (…) De ce să nu admitem că, angajându-se în desfășurarea unei politici atee și având o situație materială deosebită, rezultată tocmai din susținerea unui regim, a preferat, ca atâția alții, acceptarea unei duplicități. Se mai știe că orice om care ajunge în situații deosebit de grele lasă la o parte orice ideologie și, atunci, face apel la credința în care s-a născut”, a declarat reporterul, la acel moment, potrivit playtech.

Execuţia a fost considerată de mulţi o lovitură de stat şi nu un proces făcut în grabă sau la comandă. Moartea soţilor Ceauşescu rămâne şi acum un adevărat mister. Înainte cu un an de acest eveniment, Nicolae Ceauşescu i-a cumpărat Elenei un buchet imens de flori, dar și un colier, pe care ea nu a apucat niciodată să îl poarte.