Radio Simplu

El este barbatul cu cea mai mare pensie din Romania. Ce a muncit la viata lui. Incaseaza acum mai bine de 700 de milioane de lei vechi

Barbatul care face pensionarii invidiosi este din Arges si are 73 de ani.

Gheorghe Balasoiu este fost sef de penienciar si fost procuror. In vremea guvernului PSD pensia lui a fost dublata.

Fostul magistrat a devenit cunoscut dupa ce s-a aflat ca are cea mai mare pensie din tara. Gheorghe Balasoiu, fost comandant al Penitenciarului Colibasi a plecat de la suma de 34.000 de lei, dar dupa majorarile din sistemul de pensii din vremea guvernarii PSD, a ajuns la suma de 73.890 de lei pe luna.

Ce a facut Gheorghe Balasoiu pentru a primi cea mai mare pensie din tara
Pentru a beneficia de cea mai mare pensie din Romania, Gheorghe Balasoiu a lucrat ca magistrat, iar mai apoi ca sef al Penitenciarului Colibasi.

Cu putin timp inainte de a iesi la pensie, in 2005, el a fost incadrat ca procuror. El si-a exercitat noua functie la Curtea de Apel Pitesti doar doua saptamani.
Mai mult decat atat, pentru a-si creste suma primita pentru ultima luna de munca, Balasoiu a renuntat la zilele de concediu din ultima perioada de activitate inainte de pensionare si a executat foarte multe deplasari in scop de serviciu.

In functie de banii primiti pentru concediu si deplasari, i s-a calculat pensia. In anul 2017 a ajuns la suma de 34.000 de lei. Ulterior, suma a fost dublata si a ajuns sa primeasca, pe luna, 66.701 de lei, 7.189 fiind opriti ca impozit.

Cum isi duce Gheorghe Balasoiu viata de pensionar

Fostul magistrat locuieste intr-o vila destul de mare, alaturi de sotia lui. Are o curte mare, impanzita de tufe de flori si trandafiri colorati. Banii nu l-au facut pe Gheorghe Balasoiu sa gaseasca fericirea, potrivit click.ro.

Este un batran bolnav care n-a dus lipsa de probleme de sanatate. Ba chiar si-a pierdut unul dintre copii intr-un accident care ridica semne de intrebare. Fiul sau, Mircea, a fost gasit mort in apartamentul sau din Pitesti.

„A fost procuror sef pana in 1998, cand a fost numit comandantul Penitenciarului Colibasi. S-a pensionat in 2005, apoi a vrut sa intre in Baroul Arges, dar nu stiu din ce motive i s-a respins cererea. Auzisem ca vrea sa profeseze ca avocat prin Capitala. Intotdeauna a castigat multi bani. Ce a facut cu ei? Pai, le-a dat copiilor: o fata care locuieste in Timisoara si care are trei copii si lui Mircea, care avea si el trei copii. In 2015, tot orasul a vuit cand Mircea a intrat cu noua sa masina Audi Q7, de 50.000 €, intr-un stalp de iluminat public din oras. Masina a fost facuta zob, dar el a fugit de la fata locului. Tot taticul a rezolvat: a platit pagubele si o amenda. Acum batranul Balasoiu imparte pensia cu cei sase nepoti si isi vede de batranete”, a declarat o vecina, acum doi ani, pentru click.ro
Vecinii spun ca Gheorghe Balasoiu nu comunica foarte mult si ca incearca sa evite interctiunile pe termen lung.