Radio Simplu

E oficial! Stare de Urgență începând de astăzi. Cine a făcut anunțul și unde

În timp ce alte state se pregătesc de un al doilea val al pandemiei, o țară asiatică a decis abia acum să declare stare de urgență.

După ce au identificat un cetățean care este suspectat că a contractat coronavirus, autoritățile din Coreea de Nord au hotărât să declare stare de urgență.

Liderul Kim Jong Un a convocat urgent o întrunire a biroului politic, după ce la el au ajuns informații că o persoană care ar fi fugit în Coreea de Sud în urmă cu trei ani era „suspectată că ar fi fost infectată cu virusul vicios”. Persoana ar fi revenit în orașul Kaesong de la frontiera cu Coreea de Nord, scrie Reuters.

Kim Jong Un a declarat o stare de urgență și a impus carantina în Kaesong, argumentând că este „o situație critică în care se poate spune că virusul vicios a intrat în țară”.

„Un eveniment de urgență s-a petrecut în Kaesong City, un transfug care a plecat spre sud în urmă cu trei ani, o persoană care este suspectată că a fost infectată cu virusul vicios, a revenit pe 19 iulie după ce a trecut ilegal linia de demarcație”, a transmis agenția de presă KCNA.

„Rezultatul incert a fost făcut din mai multe verificări medicale ale secreției organului respirator superior și a sângelui persoanei respective”, au mai transmis autoritățile nord-coreene.

Coreea de Nord a impus restricții stricte la frontieră de la începutul pandemiei, însă nu s-au aplicat măsuri de prevenție și protecție asupra populației. În luna martie, presa străină scria că Kim Jong-un a contractat coronavirus, însă liderul nord-coreean a negat informația.