Radio Simplu

După 17 de ani, cel mai iubit cuplu din muzică – Al Bano şi Romina Power

Indiferent de genurile muzicale pe care le îndrăgim, fiecare dintre noi se refugiază la un moment dat în atmosfera minunată creată de o piesă pe măsură.

În special melodiile care au luat naştere având ca sursă de inspiraţie o reală poveste de dragoste precum cea a admiratului cuplu Al Bano şi Romina Power îşi vor găsi mereu locul în sufletele noastre.

Al Bano a debutat în anul 1965 cu melodia „La strada” care a avut un succes neaşteptat.

Din acel moment, cariera muzicală a acestuia a evoluat rapid, câştigând numeroase premii.

La scurt timp începe colaborarea cu Romina Power pentru care compune piesa „Acqua di Mare”, iar în anul 1970 devin un cuplu şi în afara scenei, luând decizia să se căsătorească.

Cei doi ajung foarte repede la inimile oamenilor, iar piesele lor câştigă numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale.

Al Bano şi Romina Power vor fi apreciaţi întotdeauna pentru vocile lor minunate, dar şi pentru întreaga muncă depusă pentru a ajunge la un nivel de excelenţă.

Clipul de faţă vă prezintă cele mai frumoase melodii interpretate în duet de cei doi mari cântăreţi ai lumii, în cadrul unui concert de vis care a avut loc la Festivalul Schlagerboom chiar în acest an.
Cântece precum „Sempre, sempre”, „Sharazan” sau „Felicita” le pun în valoare vocile de excepţie, atrăgând toată simpatia publicului.

Pe lângă timbrele extraordinare şi energia lor debordantă, este incredibilă legătură emoţională dintre cei doi, care încununează frumos întregul moment.

Chiar dacă începând cu anul 1999 cei doi au încetat să mai cânte împreună, acest duo minunat s-a reunit într-un concert impresionant pentru a sărbători cei 70 de ani împliniţi de îndrăgitul artist Al Bano.

Melodiile care i-au consacrat vor rămâne în inimile noastre pentru vecie, impregnate de emoţiile profunde pe care aceştia le transmit.

Al Bano (75 de ani) și Romina Power (66 de ani) se căsătoresc din nou! Cel puțin asta susține presa italiană. Cei doi artiși fac din nou nuntă la 48 de ani de la prima lor căsătorie, conform săptămânalului italian „Nuovo”. Zvonurile că între cei doi s-a reaprins scânteia pasiunii.

După ce s-au certat ani buni prin tribunale, Al Bano și Romina Power par că au revenit la sentimente mai bune. Cei doi cântă împreună din nou și sunt de nedespărțit. Potrivit presei din Italia, Al Bano și Romina Power și-a dat seama că nu pot trăi unul fără altul. Pe cei doi artiști celebri îi leagă multe lucruri, printre care și o dramă care ar îngenunchea orice părinte. Cei doi au împreună patru copii: Ylenia, Yari (44 de ani), Cristel (32 de ani) și Romina Jolanda (30 de ani). Au divorțat în anul 1999, după ani de certuri.

Fiica lor cea mare, Ylenia, a dispărut fără urmă în 1994, la New Orleans. În acea perioadă, Al Bano i-a reproșat Romeni că totul s-a întâmplat din cauza ei. La începutul anilor ’90, YleniaRenunţa la cursurile pe care le urma la un colegiu de prestigiu din Londra (Marea Britanie) pentru a călători în jurul lumii. Ea şi-a început periplul în America de Sud, iar după câteva luni a ajuns în New Orleans, unde însă i s-a pierdut urma.

În ianuarie 1994, când a fost văzută pentru ultima dată, Ylenia Carrisi avea 23 de ani. Căutările nu au dus la niciun rezultat. S-a crezut iniţial că tânăra s-ar fi sinucis, aruncându-se de pe un pod în râul Mississippi. Cum însă cadavrul tinerei nu a fost găsit niciodată, Al Bano şi Romina nu au încetat să spere că fiica lor este încă în viaţă. O altă ipoteză vehiculată de-a lungul timpului a fost aceea că fata ar fi fost răpită de traficanţi de droguri. Zvonurile cum că trăieşte şi ar fi fost văzută în diverse zone ale lumii nu au încetat. De atunci, Al Bano şi Romina Power au continuat să o caute: “Ne vrem fiica înapoi, vie sau moartă!”, au declarat cei doi celebri cântăreţi italieni. Între timp, Ylenia, fiica dispărută, a devenit motivul discordiei şi despărţirii celor două vedete soţ şi soţie.

Cei doi au început să se acuze reciproc de neglijenţă în ceea ce priveşte creşterea şi educaţia Yleniei. Ba chiar Al Bano a continuat să îşi acuze atât soţia, cât şi fiica: “Ylenia, a învățat-o pe Romina să fumeze marijuana. Se drogau amândouă, împreună. Erau mereu în preajma unor persoane care consumau marijuana. Lucrurile s-au schimbat după căsătorie. Dacă îl contraziceam, se înfuria, începea să urle. Era un dictator. Şi pentru mine, şi pentru fiica noastră”, declara Romina în urmă cu câțiva ani.