Radio Simplu

Drama unui băiat de 17 ani: Îmi doresc o familie, vreau pe oricine e dispus să mă adopte

Aceasta este povestea lui Haven, un băiat de 17 ani, din Oklahoma, Statele Unite, care, în curând, va trebui să înceapă o nouă viață. Abandonat de la 12 ani într-o casă de copii, băiatul este forțat, acum, să trăiască de pe o zi pe alta. Cel mai probabil, din mila altora.

Chiar dacă viața la cămin nu este deloc ușoară, Haven spune că este îngrozit de ce va urma din octombrie 2019, când, odată cu majoratul, va fi nevoit să-și găsească nu numai un adăpost deasupra capului, ci și o sursă de venit care să-i asigure măcar hrana de zi cu zi. De școală, haine sau transport nici nu mai poate fi vorba, după cum a mărturisit acesta.

Nu este numai drama lui, ci și a milioanelor de copii din lumea întreagă care, la majorat, trebuie să părăsească instituțiile unde sunt „cazați„.

Visul lui Haven este să ajungă în Armată. Se gândește chiar să-și ia permisul. „Carnetul de șofer este un avantaj în viață”, a spus băiatul, într-un interviu acordat presei locale.

Mărturisește, ușor rușinat, că îi plac la nebunie jocurile video. „Sunt mort după Minecraft. Dar mi-ar plăcea să intru în Armată. Aș putea merge prin toată lumea. Sigur, infinit mai mult mi-ar plăcea să am o familie, să fiu primit într-o casă nouă, o casă de oameni normali, să trăiesc într-un cămin adevărat”, a spus Haven.

„Nu vreau o familie anume. Vreau pe oricine e dispus să mă primească”, încheie băiatul, emoționat peste măsură.

În prezent, presa locală s-a mobilizat pentru a-l ajuta pe băiat să-și găsească o familie.