Radio Simplu

Dragoș Bucur locuiește de aproape 8 ani, într-o casă ecologică de 300.000 de euro, cu super dotări, la doar 50 de metri de pădure! Uite cum arata:

GALERIE FOTO (5)

De aproape 8 ani, Dragos Bucur si sotia sa, Dana Nalbaru, au spus adio Bucurestiului gri si traiul la comun, intr-un bloc de beton, si s-au mutat intr-o localitate de la periferia Capitalei, in casa lor ecologica.

Estimata la 300.000 de euro, casa sotilor Bucur este amplasata pe un teren de 1000 de mp si se afla la o aruncatura de bat de padure si la 5 minute de mers pe jos pana la lacul din zona.

Constructia in sine este impozanta si pare foarte solida, Bucur dezvaluind ca a folosit la ridicarea sa panouri umplute cu spuma poliuretanica sub presiune, un material dens care termoizoleaza foarte bine. Casa are un etaj, este mai mult lata decat inalta, iar la nivelul superior se afla dormitoarele prevazute cu un perete din sticla. La parter se afla livingul si bucataria, iar la etaj, intr-una dintre camere, sotii Bucur au amenajat si o mica sala de sport.

Oameni gospodari, Dragos Bucur si sotia sa au aranjat si gradina interioara, au pietruit aleea principala, au pus gazon si au plantat copaci si flori, au montat o cusca pentru catelul lor. In magazia de la intrare, pesemne, ei depoziteaza ustensilele cu care Dana Nalbaru lucreaza pamantul, cand planteaza legume pentru consum propriu.

Ce mai incolo si incoace, cei doi artisti si-au facut micul lor paradis eco. Practic, daca faci abstractie de faptul ca de jur in prejur se afla doar teren viran pe care sunt aruncate PET-uri si gunoaie, sau de faptul ca strada lor nu este asfaltata, poti spune ca Dragos Bucur si Dana Nalbarul au tras lozul castigator si au facut cea mai buna investitie alegand sa-si lichideze treburile de la oras si sa se aseze intr-o comuna.

In ultimii ani, zona a cunoscut o crestere uluitoare. Aici, casele par sa fie construite dupa tiparul celor din revista, bucurestenii renuntand la oras pentru tihna si linistea, aerul curat si viata traita in mijlocul naturii. Un stil de viata agreat de Dana Nalbaru si Dragos Bucur pentru ei si cei doi copii ai lor, Sofia, 9 ani si Kadri, de 1 an si 4 luni.
“Sunt oameni extraordinari, n-am ce sa spun despre ei. Sunt saritori, calzi, oameni de toata isprava. Ne intelegem si suntem apropiati, doar suntem vecini. Ne vizitam. Copiii nostri sunt prieteni, se joaca impreuna. Si noi am stat la Bucuresti. Am vandut acolo si ne-am mutat aici si ne este bine”, ne-a declarat vecina Danei Nalbaru.

Intrebata daca ii cunoste pe sotii Bucur, o alta localnica a sarit ca arsa: “Ce e cu ei?! Vai, dar sunt minunati, asa oameni deosebiti rar intalnesti! Sunt gospodari si se implica. V-as spune eu mai multe, dar nu ma lasa sotul…”, se scuza o alta persoana.

Intrebat despre Dragos Bucur, un alt vecin ridica din umeri si spune ca nu a auzit niciodata acest nume. Stie insa ca in casa cu ferestre mari locuieste “actorul acela de la televizor si sotia sa, cantareata”.

“E un baiat nemaipomenit. E simpatic si sociabil. Da’ ce vorbesc eu domnule: e baiat de la tara, cum zicem noi. Zici ca e taran de-al nostru si ca s-a nascut aici! Nu ai treaba cu el. Nici cu el, nici cu sotia, cantareata. Vin rar pe la noi, la magazin, dar va spun ca nu au fite. Eu nu stiu ce are baiatul asta (n.r: Dragos Bucur), domnule, dar are un suflet… Aaa, si ati vazut ce casa are. Pai, cum?! Dar el si-a facut-o inainte sa aiba emisiunea cu casele. Se pricepe!”, ne-a declarat Gicu a lu’ Baba, patronul magazinului din sat.

Intrebat daca a auzit ca sotii Bucur si-au retras fiica din invatamantul de stat si ca aceasta invata acum, acasa, in sistem homeschooling, nea’ Gicu a lu’Baba a sarit in apararea lor.

„Cred ca asta face si nora-mea, “home schooling” d-asta. Sa stiti ca multi au dreptate de renunta la scoala de stat. Pai, nu se mai invata astazi carte in scoli, domnule”, spune acesta.

O alta vecina, mamica la randul ei, sustine ca nu are cunostita de decizia luata de sotii Bucur. Pentru ca „nu e treaba ei” si copii sunt prieteni foarte buni cu fetita Danei Nalbaru, vecina prefera sa nu se “bage” in bucataria lor.

“Fiecare are dreptul sa faca ce crede el ca e bine pentru ai sai, pentru familia lui. N-am auzit ca si-ar fi retras fiica. Stiu ca invata la Bucuresti, altceva nu stiu. E treaba lor, ei stiu, nu e treaba mea. Copiii mei merg la scoala din Balotesti, aici, da. E prea greu sa faci zilnic drumul pana la scoala, in Bucuresti”, ne-a spus femeia.