Radio Simplu

Dovlecei cu parmezan la cuptor

De foarte multe ori ne dorim să avem o masă delicioasă, care să nu aibă deloc carne, dar să fie și sățioasă totodată.

Rețeta de astăzi, de dovlecei cu parmezan se încadrează perfect acestor cerințe. Se face rapid, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, le găsești ușor în orice magazin. Și ar fi păcat să treacă sezonul dovleceilor fără ca să faci această rețetă deosebită.

Așadar vei avea nevoie de doi dovlecei pe care să îi tai rondele, o lingură de ulei, 00 de grame de pesmet, 70 de grame de parmezan ras, și sare cu piper.

Primul pas este să pui cuptorul la încălzit, la temperatura de 220 de grade. Și până când acesta se încălzește suficient, tu amestecă într-un bol pesmetul cu parmezanul, și pune sare și piper cât ai nevoie, după gust.

Taie dovleceii rondele potrivite ca mărime, dă-le prin ulei și după aceea prin compoziția cu pesmet. Până când fiecare felie este bine acoperită. Într-o tavă de copt pune o bucată de hârtie specială pentru copt și aranjează frumos fiecare bucată de dovlecel trasă prin pesmet și prin parmezan.

Dacă mai ai din acel amestec, pune-l și pe el peste feliile de dovlecel. Pune tava la cuptor pentru aproximativ 10 minute. Scoate după aceea tava doar cât să îi întorci pe cealaltă parte și mai țin-i încă 10 minute până când toate feliile de dovlecel se rumenesc suficient.

Îi poți servi imediat după ce au trecut cele 20 de minute așa ca atare cu cu orice alt aliment alături. Cel mai bine este să nu îi lași să se răcească pentru că nu vor mai fi la fel de buni.

Așa cum am spus la începutul articolului, nu trebuie să ratezi ocazia de a mânca măcar o porție de dovlecei gătiți oricum îți plac. Pentru că aceștia sunt foarte buni pentru sănătatea ta.

De exemplu sunt potriviți pentru curele de slăbire. 100 de grame de dovlecel conține doar 15 calorii. În plus dovlecelul re foarte multă apă și foarte multe fibre. Și cu toate acestea sunt foarte sățioși și nu vei simți că ți se face foame prea curând.

Dar dovlecelul nu este bun doar pentru silueta ta, ci pentru starea generală de sănătate. Chiar dacă pare surprinzător, totuși în dovlecel putem să găsim toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul nostru. De la aproape tot complexul de vitamine până la carbohidrați.

Și în acest fel, avem sub protecție totală atât sănătatea fizică cât și cea mentală.