Radio Simplu

Două doamne se apropie de bătrânica din colțul străzii, care vinde flori! Cu o mana tremurândă, bătrâna apucă 2 buchete de flori, ridică privirea spre cea din fața ei, și îi spune…

Doua doamne se apropie de batranica din coltul strazii, care vinde flori! Cu o mana tremuranda, batrana apuca 2 buchete de flori, ridica privirea spre cea din fata ei, si ii spune….

Doua doamne „bine”, se apropie de batranica din coltul strazii, care vinde flori culese din gradina ei.Una dintre ele o abordeaza:

– Cat costa buchetul mamaie?

– 3 lei maica…

– Iti dau 5 lei pe 2 buchete sau nu mai cumpar deloc.

Cu o mana tremuranda, batrana apuca 2 buchete de flori, ridica privirea spre cea din fata ei, si ii spune: dati-mi cat vreti doamna, oricum nu am vandut nimic azi, si trebuie neaparat sa imi cumpar niste medicamente, relateaza stiriactuale.net.

Doamna cerceteaza buchetele, i se pare ca unul nu e ok, ii spune batranei sa-i dea altul, il primeste, scoate 5 lei si ii intinde (mai mult ii arunca, pentru a evita contactul) batranei.

Cele doua intra zambind intr-o cafenea din apropiere. Comanda diferite produse, iar la final cer nota de plata.Ofera 10 lei bacsis, apoi se ridica si merg spre casa.

Oare de ce afisam intotdeauna acel aer de superioritate, de prepotenta, atunci cand cumparam de la cei saraci?

De ce suntem generosi cu cei care nu au nevoie de generozitatea noastra?

De ce nu reusim sa facem ceea cea bunicul meu numea „Un act de caritate infasurat in demnitate”?Sa cumparam de la cei saraci, chiar daca de multe ori nu avem nevoie de acel produs.

Sa ne gandim ca pentru noi, 5-10 lei, reprezinta maruntis, in schimb, pentru cel din fata noastra (aflat intr-o situatie dificila), poate reprezenta inzecit…

Nu uita: schimbarea incepe cu tine!

Imaginea utilizata in acest articol, este cu titlu de prezentare.