Radio Simplu

Doliu uriaș în România! A murit ucenicul părintelui Arsenie Boca. Un gigant al Ortodoxiei

Unul din foștii ucenici ai marelui duhovnic Arsenie Boca s-a stins din viață duminică, răpus de noul coronavirus. Ultima sa predică a fost în duminica de 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii, când a vorbit împotriva măsurilor de combatere a COVID -19.

Stareţul Ghelasie Ţepeş de la Mănăstirea „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir“ din Sighişoara, ucenic al duhovnicului Arsenie Boca, a murit de Covid-19.

Preotul, care avea doar 58 ani, fusese infectat cu noul coronavirus.

A fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca
Stareţul a murit în dimineaţa de duminică, 15 noiembrie, la vârsta de 58 ani. Infectat cu noul coronavirus, preotul a fost răpus de Covid-19.

Ultima sa predică a fost în duminica de 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii.

”Au făcut boala asta ca o religie. Şi au îndemnat lumea să se închine, dom’ne! Nu vedeţi că o să se lupte să vă închinaţi bolii, să nu i vă mai închinaţi lui Hristos?”, a rostit atunci părintele stareţ.

Ghelasie Ţepeş a fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca la mănăstirea Sâmbăta de Sus. Părintele Ghelasie (Gheorghe pe numele de botez) Ţepeş s-a născut la 27 mai 1962, la Măgheruş, comuna Nadeş din judeţul Mureş, al şaselea copil dintre cei opt copii ai unei familii profund credincioase.

Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit, devenind Maica Arsenia, cu binecuvântarea părintelui Arsenie Boca, scrie adevarul.ro.

A întemeiat Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara
Iar tânărul Gheorghe a intrat în monahism la mănăstirea Sâmbăta de Sus, acolo unde l-a cunoscut pe marele duhovnic.

După absolvirea facultăţii de Teologie de la Sibiu, Ghelasie Ţepeş a fost stareţ al Mănăstirii Lupşa din Alba. De aici a plecat cu cinci călugări şi a întemeiat Mănăstirea Sfântul Dimitrie din Sighişoara.

Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.

Boca a fost un părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși.