Radio Simplu

Doliu uriaș în politică! Candidatul PNL a murit chiar înainte de alegeri. Liberalii, în stare de șoc

Doliu în lumea politică din România. Un candidat PNL s-a stins din viață cu doar două zile înainte de organizarea alegerilor locale. Acesta urma să candideze la Primăria comunei Vorona.

Este vorba despre candidatul Partidului Naţional Liberal (PNL) la funcţia de primar al comunei Vorona, Radu Anton.

Acesta s-a stins din viaţă, vineri seară, la vârsta de 60 de ani, iar tragicul anunț vine din partea surselor apropiate ale familiei. Acestea au confirmat pentru Agerpres decesul liberalului.

Anton a ocupat până în prezent funcţia de inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani și a decedat în urma unui infarct suferit în timp ce se afla la domiciliul său din Vorona.

Potrivit surselor citate, membrii familiei au cerut intervenţia cadrelor medicale de la ambulanţă, însă medicul ajuns la faţa locului nu a putut face nimic pentru a-l salva.

Colonelul în rezervă Radu Anton s-a pensionat în 2016, el fiind la a doua candidatură la Primăria Vorona.

Nu este prima oară când Partidul Național Liberal este în doliu. În urmă cu câteva săptămâni, Ion Hoancă, candidatul PNL pentru Primăria Comunei Almăj din județul Dolj, s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani. Cauza morții sale se pare că a fost un stop cardio-respirator.

Bărbatul era consilier local în localitatea Almăj și președinte PNL Almăj. Acesta a lucrat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, a ocupat postul de șef Serviciu Evidența a Persoanelor din cadrul Primăriei Craiova, iar pentru alegerile locale din septembrie a fost desemnat candidat PNL pentru funcția de primar al comunei Almăj.