Radio Simplu

Doliu uriaş în Biserica Ortodoxă! Toată România îl plânge la început de an. A murit atât de tânăr

Doliu în ţara noastră, chiar la început de an. Preoţii şi credincioşii din România sunt îndureraţi, după ce un tânăr părinte a fost răpus de o boală necruţătoare, la numai 36 de ani.
Este doliu în Biserica Ortodoxă Română! Un preot foarte iubit a trecut la cele veşnice chiar în prima zi din an.

Credincioşii din România plâng din nou! Un tânăr preot, iubit şi respectat, a încetat din viaţă
Este vorba despre părintele Ioan Emanuel Benchea, slujea la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu.

Preotul avea numai 36 de ani, era căsătorit şi avea doi copii mici.

Preotul originar din Alba a fost răpus de o boală necruţătoare: cancerul.

Ioan Emanuel Benchea a devenit preot, la fel ca şi tatăl săuEl și-a încheiat studiile teologice în Alba Iulia, tatăl său fiind la rândul său preot la biserica „Sfânta Cuvioasa Paraschiva” din cartierul Ampoi II.

Ioan Emanuel Benchea a fost hirotonit și instalat ca paroh al Parohiei Hipodrom I de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe 18 ianuarie 2016, în Duminica a 29-a după Rusalii, relatează România TV.

Durere uriaşă printre toţi cei care l-au cunoscut! Mesajele sunt sfâşietoare
Mesajele altor preoţi, foşti colegi şi prieteni apropiaţi au început să curgă imediat, la auzul veştii tragice privind moartea tânărului preot. Iată doar câteva dintre acestea:

„Soborul preoților care slujesc în Ceruri a întâmpinat azi încă un rugător. Prieten bun și drag, apropiat sufletului meu, se înveșmântează de acum în veșnicie, lăsând în urma amintiri frumoase.

Printre lacrimi de durere și slove scrise cu nădejde, înalț o rugăciune plină de credință pentru părintele Benchea Emanuel. Dumnezeu să îl odihnească!”

„Odihnă veșnică, Emanuel!!!

Generația 2001-2006 a Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Stefan” – Alba Iulia este mai săracă pe pământ, dar mai bogată în cer. De astăzi are un solist bass în corul îngerilor!!!

Dumnezeu sa îți așeze sufletul în RAI, dragul nostru coleg, Emanuel Benchea!!! Condoleanțe familiei!!!!”

„Bunul și blândul păstor Ioan Emanuel Benchea (36 de ani) a plecat pe cea cale. Bunătatea cea firească lumina cea neapropiată luminând. Apele s-au cutremurat și s-au întors înapoi și pustiul se va umple oarecând cu verdeață”, a transmis şi preotul Călin Sămărghițan.