Radio Simplu

Doliu în Biserica Ortodoxă! Coronavirusul l-a ucis. Nu a mai avut nicio șansă

Doliu uriaș în Biserica Ortodoxă. Coronavirusul l-a ucis fără milă. Nu a mai avut nicio șansă în fața virusului ucigaș. Acesta suferea și de bronșită cronică. Inițial s-a tratat acasă, crezând că este vorba de această boală.

Este vorba despre directorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Iacob” din Dorohoi, preotul Constantin Muha. Trebuie menționat că preotul suferea de bronșită cronică și obezitate.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei, a transmis că preotul în vârstă de 52 de ani a murit la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, unde fusese transferat încă de miercuri, după ce starea sa s-a complicat.

„Părintele în vârstă de 52 de ani a decedat azi dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase Iași, pe secția de Terapie Intensivă, după ce a stat zile zile pe Terapie Intensivă la Botoșani. În ultimele două zile fusese intubat. A primit medicație conform protocolului inclusiv Remdesivir și plasmă. Starea sa a devenit mai gravă și s-a decis transferul lui la un centru universitar. A fost transferat ieri cu elicopterul de la Botoșani la Iași și a decedat de dimineață”, a spus directorul DSP Botoșani, conform mediafax.ro

A fost testat în urmă cu 5 zile
Acesta a fost testat în urmă cu 5 zile, după ce, anterior, se tratase acasă, fiind convins că simptomele pe care le avea erau de la bronșita cronică de care suferea.

„Înainte dezvoltase simptome, era în concediu și s-a tratat de viroză două – trei zile. Erau simptome ușoare. Când a simțit că se complică s-a adresat Spitalului Județean Botoșani, a fost internat”, a adăugat directorul DSP Botoșani.

Coronavirus în România, 15 octombrie
Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Cei de la Grupul de Comunicare Strategică au anunțat chiar acum câte persoane au fot descoperite infectate în ultimele 24 de ore. Și cifra celor care și-au pierdut viața este extrem de mare. Sunt decese COVID-19 pe bandă rulantă.

De asemenea, sunt probleme mari și la Terapie Intensivă, acolo unde medicii nu mai fac față. Pacienții în stare gravă sunt din ce în ce mai mulți.

Până astăzi, 15 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 168.490 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

125.009 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.013 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.