Radio Simplu

Doi tineri căsătoriţi vin pe scenă cu o suită de mişcări

Muzica şi dansul se împletesc de cele mai multe ori într-o armonie deplină, iar talentul celor care reuşesc să le dea viaţă sunt uneori de-a dreptul remarcabile.

De câte ori avem ocazia să fim martorii unor astfel de reprezentaţii artistice rămânem profund impresionaţi. Entuziasmul şi bucuria de a dansa ale acestor artişti sunt debordante.

Henric şi Joanna Stillman formează o pereche de dansatori de excepţie care participă cu succes la Festivalul Happy Stomp din Granada, Spania.

Cu o energie extraordinară, perechea de dansatori îi farmecă pe toţi cei prezenţi cu o coregrafie uimitoare pe ritmuri de rock ‘n’ roll.

Dinamismul mişcărilor pe care cei doi dansatori le execută pe ringul de dans sunt impresionante.

Prizele spectaculoase şi piruetele ameţitoare se îmbină incredibil cu toate celelalte mişcări şi paşi de dans astfel încât publicul spectator nu mai conteneşte să îi aplaude la scenă deschisă.

Fără îndoială că mulţi dintre cei prezenţi şi-ar dori să se antreneze într-o astfel de reprezentaţie şi poate unii dintre ei au şi avut ocazia să o facă.

Henric şi Joanna se înţeleg din priviri şi la fiecare pas se sincronizează perfect.

Coregrafia momentului de dans poartă amprenta celor doi dansatori extrem de tineri, situându-se într-o notă plină de energie şi bună dispoziţie garantată.

Bucuria şi pasiunea pentru dans se citesc cu claritate pe chipurile celor doi dansatori care nu contenesc să îi impresioneze pe toţi cei prezenţi.

E minunat când poţi dărui oamenilor bucurie şi inspiraţie fără margini!

Rock and roll (scris și rock & roll sau rock ‘n’ roll) este un stil muzical cu originar din Statele Unite ale Americii, care s-a dezvoltat în special la sfârșitul anilor 1940 și începutul anilor 1950[1] dintr-o combinație de blues, jazz, country și gospel. O formă timpurie a stilului rock and roll este muzica rockabilly.

Rock and roll-ul este deseori cântat cu chitare electrice, chitară bas, instrumente cu clape și tobe.

Termenul „rock and roll” a fost ințial un termen nautic care însemna legănarea vasului. La sfârșitul secolului al XIX-lea sau începutul secolului al XX-lea, muzica gospel și jubilee au cooptat termenul, folosindu-l în sensul de a fi legănat în brațele Domnului. Prima folosire înregistrată a termenului este pe un disc din 1916, „Camp Meeting Jubilee”.

Sunt divergențe de opinie referitor la care disc a fost primul disc rock ‘n’ roll, dar „Rock Around the Clock” (1954) a lui Bill Haley a fost primul disc de acest gen care a ajuns pe locul 1 în topul revistei americane Billboard.

Cercetătorul de muzică rock Joseph Burns de la Southeastern Louisiana University susține că prima melodie rock and roll poate fi considerată „That’s All Right, Mama” a lui Arthur „Big Boy” Crudup din septembrie 1946, melodie preluată de Elvis Presley în.

Un disc jockey din Cleveland, Alan Freed, celebru pentru emisiunile sale, este cel care a folosit fraza rock and roll începând cu 1951, dar fraza ca atare este cunoscută dinainte.[4] Prima piesă care a avut titlul Rock and Roll (1947) îi aparține lui Paul Bascomb.

Una dintre primele înregistrări a unei piese rock and roll îi aparține grupului Jackie Brenston and the Delta Cats (unde unul dintre membri era Ike Turner), care a înregistrat în 1951 melodia Rocket 88 în studioul lui Sam Phillips, proprietarul casei de discuri „Sun Records”.

Abia peste 4 ani Bill Haley înregistreazā „Rock Around the Clock”. Aceastā piesā este deseori confundată ca fiind prima din acest gen. Istoria rock’n roll-ului poate merge și mai departe în timp, unde pot fi gasite primele așa zise încercāri.

Etimologia cuvântului ne duce mai departe în timp, chiar undeva prin 1916 când termenul „rocking and rolling” avea conotații religioase. În etimologia limbii engleze cuvantul „rock” însemna „a distruge, a deranja, a incita”.

De aici i-a venit probabil și lui Alan Freed ideea sā denumească așa acest gen, având în vedere reacția celor ce-l ascultau. Expresia rockin mai era folositā și de cântăreții gospel.