Cuplul format din Silvia Zotto și Leo Moreno cântă melodia pe un pian digital numit Il Grande Piano în Cremona, Italia. Tema cântecului “The Magical and Surreal World of Amelie” a devenit o parte indispensabilă a francizei și una dintre cele mai recunoscute melodii ale lumii.
Filmulețul lor a devenit viral pe rețelele de socializare și nici nu ne mirăm. Am fost, cu toții, impresionați de momentele în care i-am privit pe Tom Hanks și pe Robert Loggia jucând “Chopsticks” la magazinul FAO Schwarz din filmul “Big.”
Totuși, acele imagini sunt mici copii pe lângă prestația celor doi. Silvia Zotto și Leo Moreno sunt membri ai grupului de artiști Il Grande Piano. Pianul de podea imens a fost dorința unuia dintre membri, Manuel Benyacar și toți au impresionat audiența cu spectacolele lor încă de la început.
Manuel a fost inspirat de filmul “Big” să construiască un astfel de pian ca cel din scena iconică. În imaginile prezentate, artiștii Il Grande Piano încep prin a cânta melodia “Comptine d’un autre été, l’après-midi” din filmul “The Magical and Surreal World of Amelie”.
Datorită design-ului inventat de Manuel, pianul este ușor de transportat, iar asta înseamnă că pot cânta peste tot în lume. Călătoresc de la piețele exterioare la arene ca cea de acum, la clădiri istorice ca această catedrală construită în anii 1400 din Savigliano, Italia.
Grupul care acum este deja faimos, reușește să facă mereu un spectacol absolut încântător.
Il Grande Piano, așa cum sugerează și numele, este un pian imens care permite oamenilor să cânte folosindu-și corpul și picioarele. Instrumentul este instalat pe podea și permite mai multor oameni să combine muzica, să danseze, dar și participarea publicului.
Pianul este minunat pentru adulți și copii, fie că sunt profesioniști, sau nu și toată lumea este încurajată să participe.
Totuși, numele inventatorului inițial al instrumentului este Remo Saraceni și se numea Musical Daisy (Margareta Muzicală), fiind prima mare realizare tehnică. Sculptura interactivă avea opt petale, fiecare deținând câte o notă muzicală și fiecare era activată de greutatea unei persoane care stătea pe ea.
Saraceni, un imigrant italian care s-a mutat ăn America în 1965, a crezut că încuraja conversația și reprezenta „faptul că tehnologia era un mod jucăuș de a explora posibilitatea dezvoltării de sine.”
Îndrăgostit de invenție și de gradul de interactivitate, și-a petrecut următoarea decadă construind diferite variații ale invenției, bazându-se pe expertiza în domeniul electronic pentru a redefini creativitatea și senzorii produsului.
Margareta s-a transformat într-un covor muzical câțiva ani mai târziu. Acesta avea o canapea albă și, într-o zi, acesta și-a dorit să o facă să arate ca o canapea, vopsindu-i și dungi negre. Puțin mai târziu, canapeaua în sine a devenit un instrument electronic mult mai practic. În acest fel, s-a născut Pianul Mobil.
Unele idei mărețe chiar fac o schimbare în lume, chiar dacă au nevoie de niște zeci de ani pentru a se perfecționa. Spectacolul pe care îl fac artiștii noștri este recunoscut în toată lumea, iar filmulețele încărcate pe rețelele de socializate adună milioane de vizualizări.