Radio Simplu

Doamne, e un deliciu – Rețeta pentru cel mai simplu chec de post

Cel mai simplu chec de post are la bază doar câteva ingrediente. Vei vedea că și fără ouă sau unt poți face un desert moale, pufos și delicios.

Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

1 cană de apă minerală
1 cană de zahăr
2 căni de făină
1 plic de praf de copt
jumătate de cană de ulei
coajă de lămâie, esențe
2 linguri de dulceață
2 linguri de cacaoâ

Cum se prepară?

Apa minerală, făina, praful de copt, zahărul, uleiul, coaja de lămâie, esențele și un praf de sare se amestecă bine până rezultă o compoziție fină și omogenă.

Împarte apoi compoziția în două părți. În una dintre ele adaugă cele două linguri de cacao și dulceața și amestecă, din nou, foarte bine, pentru a încorpora aceste ingrediente în compoziție.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pune compoziția albă, iar peste ea cea cu cacao și dulceață.

Lasă prăjitura la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. După ce se răcește, poți decora checul cu zahăr pudră, nucă măcinată sau câteva fructe de pădure proaspete, ori poți face o delicioasă glazură de ciocolată de post pe care să o pui deasupra.

Rețeta Surpriză: Tartă cu brânză și vișine

Tarta cu brânză și vișine este un desert ideal de vară, cu vișine proaspete, dar se poate prepara și în sezonul rece, cu vișine din compot. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru a prepara aluatul

200 grame unt
1 ou
1 lingură zahăr
jumătate de linguriță sare
300-325 grame făină

Pentru a prepara umplutura

400 grame brânză de vaci proaspătă
100 g zahăr
50 g zahăr vanilat
un praf de sare
2 ouă + 1 albuș
2 linguri smântână
2 linguri griș
2 lingurițe esență de vanilie
200 grame vișine
1 gălbenuș pentru uns

Cum se prepară?

Peste vișinele fără sâmburi se presară zahărul vanilat și se lasă așa până se pregătesc celelalte ingrediente.

Pentru aluat, se taie untul rece cuburi, se presară peste el sarea și zahărul, apoi se adaugă oul și făina și se frământă cu ajutorul degetelor un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, care se învelește în folie și se dă la rece pentru 20 de minute.

Pentru umplutură, se amestecă brânza cu restul ingredientelor până se obține o compoziție omogenă. Se întinde 2/3 din aluat în forma de tartă unsă cu unt, îmbrăcând și pereții laterali, se așază compoziția de brânză și se înfig vișinele din loc în loc, bine scurse, iar deasupra se acoperă cu un grilaj din restul de aluat.

Se unge grilajul cu gălbenuș și se coace tarta cu brânză și vișine pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

Se servește rece, pudrată cu zahăr.