Radio Simplu

Dispare permisul de conducere! Ce se întâmplă cu mașinile și cum se transformă ele chiar acum

Poate vi se pare greu de imaginat în acest moment că unii oameni, chiar în aceste momente, se urcă într-o mașină care nu are nevoie de șofer. “Știe” să meargă singură, cunoaște regulile de circulație și știe pe unde trebuie să meargă pentru a ajunge la destinație. Nu vorbim despre viitorul mașinilor, ci despre prezent.
E drept că trebuie să mai treacă puțin timp, mai puțin decât ne imaginăm noi, până când tehnologia să înclouiască definitiv industria auto pe care o știm în prezent.

În cadrul Microsoft Envision Forum 2019, liderii companiilor de tehnologie dar și din alte industrii au vorbit despre cum ne-a schimbat tehnologia felul de a trăi.

Prezent la eveniment, Alexandru Șeremet, Corporate Communication Manager la BMW România a explicat care sunt cele 4 caracteristici ale mașinilor bazate pe tehnologie și pe inovare. Mașina viitorului, care a început deja să fie dezvoltată încă de pe acum, este independentă (automată), electrică, conectată la internet și oferă diferite servicii, în condițiile în care foarte mulți dintr noi ne petrecem relativ mult timp în mașină.

Automobilele vor obţine „permisul de conducere”

Independența mașinilor este o problemă de mare interes în industria auto, pentru că este unul dintre aspectele-cheie ale revoluției în această industrie.

Nu demult, experţii au tras concluzia că există cel puţin trei aspecte care trebuie puse la punct: răspunderea în cazul unui accident provocat de un vehicul autonom, accesul la datele stocate în computerele maşinii şi procedura de autorizare pentru intrarea în circulaţie a vehiculelor autonome, după efectuarea unor teste riguroase. Practic, automobilele vor obţine permisul de conducere. O teorie interesantă a fost abordată şi explicată de inginerul Marius Damachi, şeful Departamentului Omologări de Tip din cadrul Registrului Auto Român. …

sursa > www.capital.ro