Radio Simplu

Din scaunul cu rotile, Vasile îşi construieşte singur o casă. Şi-a pierdut picioarele şi o mână la 37 de ani, dar nu s-a dat bătut: “Am rămas cu Bunul Dumnezeu”

A rămas fără picioare, dar nu s-a lăsat învins! Aceasta este lecția uluitoare pe care o învățăm astăzi de la un bărbat din Călărași. În scaun cu rotile și cu o singură mână, Vasile își construiește o casă, refuzând să renunțe la visul său, chiar și atunci când viața i-a luat aproape totul. Pentru el, zugrăvitul nu este doar o modalitate de a-și umple timpul, ci și un refugiu. Cu o credință ieșită din comun, Vasile ne-a deschis ușa lumii sale pentru a ne învăța lecția recunoștinței.

Vasile Alexandru, în vârstă de 48 de ani, ne-a întâmpinat cu un zâmbet optimist în poartă, întrerupându-și munca de finisare a casei pe care o construiește cu atâta dăruire. Chiar și în ciuda faptului că a rămas fără picioare și apoi fără o mână, singura misiune care i-a rămas pe pământ este casa.

În 2012, viața lui Vasile a cunoscut o schimbare radicală. A început cu primul deget la piciorul stâng și a evoluat către un diagnostic de artrită obliterantă. Brusc, s-a trezit într-un scaun cu rotile, într-o realitate pentru care nu era pregătit. Cu demnitate, a acceptat această provocare și, odată cu construirea casei, și-a construit o altă viață.

Vasile Alexandru ne-a arătat camera specială, construită conform nevoilor sale, unde își desfășoară activitățile zilnice cu determinare. Deși are mama aproape, a ales să trăiască singur, fără a se căsători și fără a avea copii.

Chiar și în fața pierderii prietenilor, Vasile a găsit sprijin în credința sa neclintită. Prin optimismul său extrem, devine un exemplu nu doar pentru comunitatea locală, ci pentru întreaga lume. Casa pe care o construiește astăzi va deveni o moștenire pentru nepoții pe care i-a crescut ca pe propriii săi copii. În ciuda provocărilor, Vasile Alexandru își exprimă dorința simplă de a fi sănătos, încredințându-se că Bunul Dumnezeu are grijă de el, chiar și atunci când oamenii îl părăsesc.