Radio Simplu

Dezastru cu gheata carbonica in piscina. Trei oameni au murit la petrecerea unei vedete de pe Instagram, in Rusia – FOTO

GALERIE FOTO (4)

Trei persoane au murit si alte cateva au fost ranite vineri, la un complex turistic din Moscova, la petrecerea unei vloggerite, dupa ce in piscina a fost turnata gheata carbonica.
Sotul vedetei de pe Instagram in varsta de 32 de ani, a murit dupa ce a sarit in piscina, pentru a se racori dupa ce fusese la sauna.

Circa 25 de kilograme de gheata carbonica au fost turnate in piscina, dupa ce oaspetii tinerei, care isi sarbatorea a 29-a aniversare, s-au plans ca este prea cald. Gheata a fost folosita si pentru a crea „un efect special” dramatic.

In inregistrarea publicata pe Instagram, in timpul petrecerii, prietenii sai apar imbracati in costume de baie, dansand, mancand si consumand alcool.

Cateva ore mai tarziu, aceasta a incarcat online mai multe clipuri cu ea plangand si explicand ca petrecerea a avut o turnura tragica.

Din cauza ghetii uscate, unii invitati s-au sufocat si si-au pierdut cunostinta.

Politia ar fi confirmat sambata ca a fost deschisa o ancheta dupa incident, potrivit Daily Beast.

Analizele preliminare au indicat ca oamenii au decedat pentru ca s-au sufocat.

Gheata uscata, o forma solida de dioxid de carbon, daca este folosita in incaperi neaerisite corespunzator, degaja cantitati periculoase de gaz.

Gheata uscata sau gheata carbonica este mult mai rece decat cea obisnuita, avand aproximativ -78,5 grade Celsius. Are o putere de racire de cinci ori mai mare decat gheata obisnuita si este utilizata in foarte multe domenii, atat industriale, cat si in cel alimentar.