Radio Simplu

Detalii nestiute despre Streinu Cercel. Cine este sotia lui. Nimeni nu a știut

Profesorul Adrian Streinu Cercel se află în centrul unui scandal imens. Acesta a fost înlăturat din fruntea comisiei speciale anti COVID-19, măsură care a stârnit revolta unei părți a opiniei publice.

Directorul Institutului Matei Balș a fost demis de la conducerea comisiei anti-COVID-19 din Ministerul Sănătății. Decizia a fost luată chiar de ministrul Nelu Tătaru.

Mulți au susținut că Executivul a făcut o mare greșeală, Streinu fiind un om foarte valoros în această perioadă de cumpănă. Deși mulți îl admiră, puțini știu trecutul medicului de la Matei Balș.

Totul a început în 1984
Streinu a avut doar un singur loc de muncă, acesta este medic la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, din Bucureşti. În trecut, acesta a ocupat și funcții politice. A fost consilier în ministerul Sănătății, pe vremea cand ministru era Eugen Nicoalescu, și secretar de stat pe timpul Guvernului Emil Boc, între anii 2009-2012.

Streinu este şi profesor universitar, președintele Senatului UMF „Carol Davila” Bucureşti, conducător de doctorate.

Are două nume
Putem spune că medicul s-a măritat cu soția sa. Acesta a luat și numele Cercel, numele soției, deoarece îl respecta enorm pe socrul său, Constantin Cercel.

Adrian Streinu Cercel este căsătorit cu Gabriela Cercel și au două fete împreună.

Cu ce se ocupă soția sa?
Gabriela este profesor de Matematică, autor de manuale și a fost consilier la Ministerul Educației.

Meseria tatălui au luat-o și cele două fiice. Anca și pe Oana sunt medici infecționiști la ”Matei Balș”. Anca este membru al board-ului editorial Germs, a fost redactor șef timp de aproximativ un an la revista „The Lancet Infectious Diseases”, versiunea românească, e căsătorită și are trei copii.

Aceasta a mai fost preparator la catedra de boli infecțioase din cadrul UMF Carola Davila, dar și asistent universitar tot la catedra de boli infecțioase.

Acum, Anca luptă alături de tatăl său cu noul coronavirus.

Cât de bogat este Streinu Cercel
Medicul are un salariu la care mulți ar visa. Conform ultimei sale declarații de avere, din trei salarii, acesta câștigă peste 380.000 de lei, plus alte venituri din activități independente.

Acesta deţine un apartament în București, cumpărat în 2009, dar și o maşină Skoda din 2018.

Conform declarațiilor de avere mai vechi, soții Cercel au moștenit șapte locuințe, dintre care cinci apartamente, o casă în sectorul 2 al Capitalei și o vilă în Vâlcea.

Doctorul mai avea un teren în Ilfov, de 7,5 ha, și două în Vâlcea, unul de 1.461 mp, cumpărat în 2000, și altul de 5.800 mp, dobândit prin donație în 2005.

Sursa:Voxbiz