Radio Simplu

Detalii din anchetă: motivul pentru care Alexandra nu a reuşit să-şi sune părinţii şi a putut apela doar 112

La mai bine de o săptămână de la arestarea monstrului din Caracal, Gheorghe Dincă, se pot trage primele concluzii ale anchetei procurorilor în cazul dispariţiei celor două tinere, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Dincă nu are antecedente penale, dar în trecut au mai existat cazuri în care, se pare, nu s-a dat în lături de la a pipăi adolescente. Acest lucru nu s-a finalizat cu cercetare penală pentru că nu au existat plângeri la poliţie. Conform unor surse din anchetă, Dincă a luat-o pe Alexandra la ocazie şi pe drum a lovit-o puternic cu pumnul, iar fata ar fi leşinat. La un moment dat, a oprit lângă parcul din Caracal şi a aruncat, prin geamul deschis, telefonul Alexandrei după ce a scos SIM-ul din el. Aparatul a fost descoperit vineri, iar telefonul va fi supus testelor ADN pentru a se stabili dacă este al Alexandrei, urmând ca apoi să fie supus testelor tehnice. Locul unde anchetatorii au găsit telefonul a fost indicat chiar de către Dincă. Fata a putut suna numai la 112 pentru că SIM-ul reîncărcabil era expirat Telefonul de pe care a sunat Alexandra la 112 era un aparat vechi, iar cartela reîncărcabilă aferentă era una expirată, fapt ce explică de ce tânăra a putut suna numai la telefonul de urgenţă, nu şi pe părinţii săi.

Surse din anchetă susţin că acest telefon a fost ars alături de alte obiecte de către Dincă. În locuinţa criminalului din Caracal anchetatorii au mai descoperit, vineri, o şapcă ce ar fi aparţinut Alexandrei şi o bucată de bandă adezivă care ar fi fost folosită la imobilizarea ei. De pe ambele obiecte s-au ridicat urme de ADN. Fragmentele osoase descoperite iniţial şi duse spre expertiză la INML nu mai conţineau urme de ADN pentru că măduva osoasă era calcinată.

În cursul zilei de vineri, anchetatorii au găsit noi fragmente osoase, similare primelor descoperite, motiv pentru care legiştii încearcă acum să extragă probe ADN din dinţii găsiţi la faţa locului împreună cu fragmentele de oase. În plus, specialiştii INML vor avea la dispoziţie şi urme biologice de pe fragmente de ţesături, care vor fi supuse testelor ADN pentru a se stabili dacă au aparţinut Alexandrei. Până la acest moment, anchetatorii nu au descoperit urme care să poată duce la concluzia că Luiza Melencu, cealaltă fată dispărută în luna aprilie, ar fi fost dusă şi ţinută cu forţa în casa lui Dincă. Personaj singuratic Locul în care s-au incinerat diversele obiecte şi de unde au fost recoltate fragmentele osoase şi dinţii nu este un butoi de tablă obişnuit, ci unul transformat într-un fel de cuptor. Dincă reuşea, se pare, să crească temperatura de ardere din interior aţâţând focul cu carton bitumat, lucru care a mascat oarecum şi mirosul înţepător al fumului emanat. În fine, anchetatorii au verificat şi o serie de piste legate de ce a făcut Dincă prin Italia sau eventualele sale legături cu traficanţii de carne vie, dar nu au apărut date relevante pentru anchetă. Personaj singuratic şi cu internări succesive la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, printre altele, cu diagnosticul de alcoolism, între anii 2009 şi 2010, Dincă s-a înstrăinat până şi de propria familie, nemaiavând legături nici cu fiica sa din Arad. De asemenea, Dincă nu avea relaţii cu vecinii, şi nici nu invita pe nimeni în curtea sau în casa sa. Anchetatorii români au solicitat informaţii si autorităţilor italiene despre Gheorghe Dincă pentru perioada în care acesta s-a aflat în Italia, între anii 2002 şi 2008.