Radio Simplu

Descoperirea dezgustătoare făcută de o femeie. Ce a găsit în interiorul unei banane cumpărate de la supermarket

GALERIE FOTO (3)

O mamă a trei copii a avut parte de un șoc atunci când a descoperit ce se afla în interiorul bananelor pe care le-a cumpărat de la supermarket.

În timp ce despacheta cumpărăturile, femeia a observat o umflătură pe coaja uneia dintre bananele pe care le-a cumpărat de la supermarket. Soțul acesteia decojit fructul, iar din interior au început să iasă sute de păianjeni, potrivit Daily Star.

„Soțul meu a decojit banana, iar din cuibul acela au ieșit sute și sute de păianjeni”, a declarat femeia.

„Nu voi mai cumpăra banane deocamdată. După ce i-am văzut, am simțit mâncărimi peste tot”, a adăugat ea.

Cum să alegi cele mai bune banane

Cele 7 stadii ale maturizării bananei

Banana îşi schimbă culoarea pe parcursul coacerii ei, astfel arătându-şi maturitatea pentru ochiul uman. Există 7 stadii de maturitate, fiecare dând fructului o culoare diferită. Primul stadiul este acela când sunt culese din arbore, având culoarea verde închis, apoi în etapa în care se începe transportarea lor, de regulă cu vaporul, sunt verde deschis, pentru ca atunci când ajung la destinaţie să-şi păstreze încă tenta verde, considerată etapa a treia a coacerii fructului.

În mod normal atunci când capătă culoarea galbenă, sunt puse în vânzare, însă în zilele noastre, bananele sunt supuse coacerii forţate.

În etapa a 5-a, banana capătă culoarea galbenă cu pete verzi, foarte apreciată de cei cărora le place banana nu foarte dulce.

Atunci când este galben complet, ea devine mai bine digerabilă deoarece amidonul său se transformă în zahăr. Când devine tigrată (cu pete brune), trebuie consumată repede după cumpărare. În această etapă banana este cea mai dulce şi mai parfumată, dar şi cea mai sănătoasă.

CUM ALEGEM CORECT BANANELE. FRUCTELE COAPTE SUNT CELE MAI SĂNĂTOASE
Cei mai mulţi dintre noi evită să cumpere banane pline de pete maronii, extrem de coapte, în favoarea celor arătoase, cu coaja galbenă. Totuşi, este bine de ştiut că tocmai bananele nu foarte aspectuoase sunt şi cele mai sănătoase, pentru că anumite substanţe active se găsesc numai în fructele ajunse la maturitate.

Ca să eviţi riscul de a fi trecut printr-un proces de coacere forţat, cumpără bananele verzi şi lasă-le în cămară să se coacă. Este varianta ideală.

CÂND TREBUIE SĂ CONSUMI BANANE?
În timpul sarcinii: banana are efecte protectoare pentru fetus deoarece conține acid folic și betaina, iar în plus are efect împotriva grețurilor specifice acestei perioade.

Pentru diversificarea alimentară a bebelușilor: este energetică, rapid digerabilă (1h 45 contra 2h 45 pentru portocală sau 3h 30 pentru măr) și potrivită pentru stomacul fragil al bebelușilor.

Când ești nervoasă sau stresată: banana conține complexul de vitamine B în cantitate mare, eficace pentru calmarea sistemului nervos. De asemenea, ea conține foarte mult potasiu (385 mg la 100 g), element necesar pentru reglarea ritmului cardiac.

Înainte, în timpul și după efortul fizic sau intelectual: banana este bogată în glucide, vitamina B, potasiu și magneziu, elemente vitale pentru o bună funcționare musculară și dătătoare de energie.

Contra ulcerului de stomac și a diareelor cronice: banana posedă efecte anti-acide și anti-ulceroase recunoscute științific. Astfel, ea acționează prin stimularea proliferării celulelor și mucusului stomacal, care, la rândul lor, protejează mucoasa contra inflamațiilor.

CUM SĂ CONSERVI BANANELE?
Suspendate de un cârlig dacă nu le vei consuma imediat.

Cu cât este mai verde, cu atât banana se conservă mai mult timp la temperatura ambiantă, continuând să se coacă până devine comestibilă. Pentru o coacere neaccelerată, ideal ar fi să o agăți într-un carlig.

Ambalate în hârtie de ziar pentru cele mai grăbite

Pentru a accelera coacerea, înfășoară bananele în hârtie de ziar sau într-o pungă de hârtie maronie și păstrează-le la temperatura ambiantă, supraveghindu-le starea de maturare.

Niciodată la frigider

Frigul nu este bun pentru banane, coaja lor se înnegrește. În niciun caz nu ține bananele la frigider, ele trebuie menținute la temperatura ambiantă, și sunt mature când coaja lor este tigrată (galben cu negru).

Se congelează sub formă de piure

Pentru a congela bananele trebuie să le decojești, să le faci piure și să adaugi un pic de suc de lămâie pentru a evita oxidarea acestora. Decongelat, acest preparat va fi perfect pentru prăjituri. Dacă le bați când sunt pe jumătate decongelate, bananele au tendința să facă multă spumă și se aseamănă cu frișca.