Radio Simplu

Demiteri pe bandă rulantă! Va fi măcel printre bugetari

Raluca Turcan, vicepremier în Guvernul Orban, a explicat că ministerele şi instituţiile publice din România trebuie să înceapă cu adevărat să lucreze în slujba cetăţenilor, nu doar să pretindă asta la nivel declarativ. Pentru asta este nevoie de eficientizare şi de o reducere a schemelor de personal.

Ultima Oră
22:20

Pensiile, în aer! Blocaj major la Casa Naţională de Pensii
21:55

Demiteri pe bandă rulantă! Va fi măcel printre bugetari
21:30

Dezastru total în Europa! Ce s-ar întâmpla dacă s-ar reintroduce vizele: Anomalie șocantă
21:05

Corina Crețu îl înfundă pe Liviu Dragnea! De ce îl acuză
20:40

Mii de pensionari au interzis. Ce nu mai au voie să facă? E oficial
20:15

Alertă din partea ANM! Este Cod galben! Pericol pe şosele
19:50

Dacian Cioloş revine pe cai mari. Pe ce funcție a pus mâna
19:25

Ce se întâmplă dacă mănânci fistic zilnic? Ce efecte are asupra organismului
Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, sâmbătă, că vor avea loc reduceri de personal la ministere şi instituţii publice, care să înceapă chiar să servească cetăţeanul.

„Vreau ca instituţiile să înceapă să servească cetăţeanul şi să nu mai fie un clişeu pe care să îl aducă politicenii când se schimbă la guvernare. Aş vrea să văd şi eu la Guvern, dacă apare o problemă, se caută rezolvare, nu se caută vinovaţi, nu se caută ţapi ispăşitori. E important să vezi şi unde a fost problema, dar paradigma se schimbă, trebuie să fii acolo să-i ajuţi pe oameni”, a spus Raluca Turcan, într-un interviu pentru Digi24.

Reduceri de personal semnificative la Ministerul Dezvoltării

Ea a dat ca exemplu Ministerul Dezvoltării Regionale, unde vor avea loc mai multe reduceri de personal, însă la fiecare minister, ministrul de resort va veni cu propria sa schemă de reduceri de personal.

„Am vorbit de exemplu cu ministrul Dezvoltării Regionale, care mi-a spus că în interiorul instituţiei pe care o conduce, la nivel de demnitate se face o reducere cu 40%, la nivel de conducere a instituţiei, o reducere cu 30%, iar la nivel de execuţie, o reducere de 20%. Fiecare ministru va veni cu schema lui, pe care o va prezenta primului-ministru şi va spune ‘acesta este aparatul de lucru pe care noi îl vrem’”, a precizat Turcan.

Care este orizontul de timp pentru aceste restructurări

Întrebată până când vor fi efectuate restructurările din ministere şi instituţii, Raluca Turcan a spus că este un proces care va dura o perioadă mai lungă, însă noul buget va fi gândit pe structurile cu personal restructurat, notează Agerpres.

„Bugetele vor fi făcute pe structurile flexibilizate, nu până la capăt, pentru că, evident, această flexibilizare care începe la nivel naţional trebuie să meargă şi în teritoriu. Este un proces care mai durează, dar la nivelul ministerelor şi instituţiilor publice centrale, da, cred că bugetul va fi calat pe varianta flexibilizată”, a afirmat ea.

Loading...