Radio Simplu

Demisia momentului în România! E cutremur uriaș la Guvern. S-a pierdut o persoană-cheie

Ministrul Educației a pierdut pe unul din secretarii de stat din minister, după ce aceasta și-a dat demisia pentru a candida la alegerile parlamentare din decembrie. De altfel, secretarul de stat din MEC a candidat și la alegerile locale din acest an, moment când și-a luat concediu de odihnă pentru a se ocupa de campania electorală.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării Luminiţa Barcari a demisionat din funcţie, informaţia fiind confirmată miercuri de purtătorul de cuvânt al MEC, Cristian Tănase.

Luminiţa Barcari era secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar și a demisionat pentru a candida pentru un post de parlamentar din partea PNL în județul Ialomița.

Luminița Barcari a candidat și la alegerile locale pentru șefia Consiliului Județean Ialomița, dar nu a avut succes. Atunci ea și-a luat concediu de odihnă pentru a putea desfășura activități în campania electorală. De fapt, în campania pentru locale, la începutul anului școlar, doi dintre secretarii de stat își luaseră concedii, scrie Libertatea.

„Așa cum știți, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar de stat, dar și un alt secretar de stat din cadrul Ministerului Educației și-au luat concediu de odihnă pentru a putea desfășura alte activități, având în vedere că suntem în campanie electorală”, declara Monica Anisie pe 13 septembrie, cu o zi înainte de începerea școlii.

La alegerile parlamentare candidează și Monica Anisie, care este a treia pe lista candidaților la Senat a PNL.

Luminița Barcari a fost inspector general școlar în județul Ialomița. Ea a absolvit Universitatea din București, specializarea Chimie Fizică. Înainte să ocupe funcția de inspector general la Ialomița, Barcari a fost director la Grupul Școlar din Fetești.

Pe vremea ministrului Liviu Pop, Luminița Barcari a fost demisă după ce ministrul a trimis Corpul de Control de mai multe ori la Ialomița.

Ea a dat atunci Ministerul Educației în judecată și, într-un final, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea de suspendare a Ordinului nr. 4700/18.08.2017 dat de ministrul Pop pentru eliberarea din funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa. Ea a fost numită în funcția de secretar de stat în luna ianuarie a anului 2020.