Radio Simplu

De la alegere la montare dale beton, totul este simplu și rapid

Pentru a crea un spațiu exterior durabil și plăcut din punct de vedere estetic este extrem de importantă o montare corespunzătoare a dalelor de beton. Există anumiți pași pe care trebuie să îi urmezi, dar și câteva sfaturi esențiale de care este recomandat să ții cont atunci când dorești un montaj corect și profesional, astfel încât să te poți bucura pe deplin de spațiul exterior amenajat.

Alegerea corectă a dalelor de beton pentru proiectul tău 

Nu te poți interesa de montaj pavele pe beton până nu alegi, de fapt, modelul care se potrivește proiectului tău. Pentru că există o varietate impresionantă de dale de beton din care poți alege, fiecare având caracteristici unice, este important să ai în vedere anumite aspecte înainte de a face alegerea finală. 

Ține cont de stilul și de designul pe care dorești să îl aibă proiectul tău și alege dintre modelele de dale cu aspect pietruit, natural sau cele cu texturi și modele contemporane sau tradiționale. Optează pentru dalele care au dimensiunile și forma potrivite: pătrate, dreptunghiulare, hexagonale sau alte forme pe care le ai la dispoziție: Arvore, Orion, Jerusalem Stone, Roma, Traverstone sau Athos. 

Ce pași trebuie să urmezi pentru montarea dalelor din beton?

Există câteva etape pe care trebuie să le parcurgi cu atenție imediat după ce ai ales dalele pe care le consideri potrivite proiectului tău de amenajare exterioară. 

Extrem de importantă pentru montare dale beton este pregătirea suprafeței pe care urmează să montezi dalele. Asigură-te că terenul este nivelat și compactat uniform, iar pentru aceasta poți folosi nisip sau pietriș, astfel încât să asiguri și un bun drenaj. 

Pregătește adezivul, apoi aplică-l pe stratul suport într-un strat de 2-10 mm. Vei întinde adezivul cu gletiera, iar în funcție de mărimea plăcilor aplicate îl vei grebla cu partea canelată de 6-10 mm. În același mod îl vei aplica și pe dala de pavaj, pentru a trece la etapa de lipire a acesteia pe suprafața suport. 

Corectează poziția plăcii de pavaj, astfel încât așezarea acesteia să fie perfectă, apoi vei chitui rosturile pentru un aspect perfect și pentru o rezistență ridicată. La final, impregnează dalele cu un trafalet, cu o pensulă sau prin pulverizare. 

Pentru că ai toate informațiile despre cum se pun dalele, proiectele tale de amenajări exterioare vor fi, cu siguranță, de un real succes. Ai nevoie de atenție și dedicare, iar grădina ta va avea în curând aspectul pe care ți-l dorești.