Radio Simplu

De ce trebuie să tai colțul buretelui de bucătărie neapărat și cât mai des

În ziua de astăzi este foarte greu să ne imaginăm viața fără produsele chimice de uz casnic și obiectele care ne ajută să curățăm totul rapid. Cum oare se descurcau mamele noastre cu o cârpă și un teu? Având o varietate foarte mare de accesorii ajutătoare la curățenie, trebuie să știm și cum să le folosim corect. De exemplu, foarte puțini cunosc că buretele pentru veselă trebuie uneori tăiat dintr-un colț. Iată de ce.

Buretele pentru spălat vesela, cu siguranță, se găsește în orice casă. Cercetările recente au arătat, însă, că 98% dintre oameni folosesc incorect acest accesoriu de bucătărie. Și asta pentru că se ignoră „termenul de valabilitate” al acestuia.

Aceleași cercetării de laborator au confirmat că buretele de spălat vesela este unul dintre cele mai murdare locuri din casă. Mediul mereu umed și resturile de mâncare sunt un loc perfect pentru înmulțirea bacteriilor. Și nici uscarea riguroasă a buretelui sau prelucrarea lui în cuptorul cu microunde ( da, în internet și astfel de sfaturi există) nu oferă o dezinfecție de 100%. Noi am găsit o metodă mult mai eficientă și comodă.

Concluzia cercetărilor nu este prea convenabilă pentru cei care încearcă să economisească: buretele de bucătărie trebuie să fie schimbat în fiecare săptămână. Însă dacă nu te lasă inima să le arunci atât de des, noi avem o idee mai potrivită. Taie un colț din burete și pune-l, de exemplu, în dulapul de sub chiuvetă.

Acum toți cei ai casei vor ști că acest burete este pentru curățenia în casă. Îl poți folosi pentru spălarea camerei de baie, pentru faianță sau locurile cu mucegai.