Radio Simplu

De ce trebuie să mănânci STRUGURI de Revelion. Secretul celor 12 boabe

Una dintre cele mai populare tradiții presupune ca în meniul de Revelion să includem neapărat și boabele de struguri.

Acest obicei provine din Spania și America Latină, unde oamenii mănâncă 12 boabe de struguri pentru fiecare bătaie a ceasului la trecerea dintre ani, pentru fiecare punându-și câte o dorință.

Așadar, potrivit superstiției, cine consumă 12 boabe de struguri înainte de intrarea în Noul An, va avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

Strugurii şi stafidele simbolizează abundenţa financiară.

Iată alte zece tradiții și obiceiuri specifice pentru noaptea de Revelion:

Mănâncă pește

O altă superstiţie spune că trebuie să mănânci peşte în noaptea de Revelion ca să te poţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an, cu agilitatea unui peşte în apă.

Pune fructe rotunde pe masă

Fie că le mănânci sau nu, este bine să ai fructe rotunde pe masa de Revelion. În timp ce fructele simbolizează vitalitate, sănătate, forma sferică a acestora este asociată cu șansele la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta.

Mănâncă legume verzi

În noaptea de Revelion, tot ce este verde este asociat cu banii pe care îi vei câștiga în anul ce urmează. Așadar, mânâncă tot felul de verdețuri pentru a atrage bunăstarea financiară.

Poartă ceva nou și ceva roșu

Tot de Revelion trebuie să porţi o haină nouă, care simbolizează schimbarea şi prospeţimea. De asemenea, ţine ceva roşu asupra ta. Te apără de spiritele rele şi privirile malefice.