Radio Simplu

De ce persoanele născute în Zodia Racului sunt atât de speciale?

Dă Racul înapoi, așa cum se spune în popor? Niciodată! Iată ce îi face pe nativii Rac să fie atât de speciali!

Este înzestrat cu cel de-al șaselea simț

De ce este Racul una dintre cele mai incredibile zodii? În primul rând pentru că este un sensibil incurabil și nu ori de câte ori un prieten are nevoie de ajutorul său, nu stă pe gânduri și face tot ce-i stă în putință să fie lângă acesta.

Dar tot Racul este cel plin de mister, așa că dacă simțiți că cineva vă privește cu mare interes de la distanță, aveți grijă cum vă comportați, pentru că acesta nu are nevoie de cuvinte ca să știe ce gândiți sau ce urmează să faceți.Acesta este motivul pentru care se spune că Racul este înzestrat cu cel de-al șaselea simț.

Țin mult la familie

Pentru un Rac familia e sfântă, așa că va face orice pentru ca mariajul său să funcționeze la cote maxime. Există însă un mic defect al Racului, e mult prea protector cu copiii.

Când un Rac se îndrăgostește o va face cu toată inima și fără să ceară nimic în schimb, însă va vorbi foarte puțin despre sentimentele sale. Pentru că adoră să schimbe lumea cu ideile sale, Racul va lupta în multe rânduri pentru binele comun și va fi unul dintre cei mai valoroși oameni la locul de muncă.

Va avea bani destui, iar deciziile sale vor fi apreciate. Asta pentru că Racul se gândește de două ori înainte de a lua o decizie.

Repere în Zodia Racului:

Planeta guvernatoare: Luna

Elementul esențial: Apa

Piatra prețioasă reprezentativă: perla

Metalul reprezentativ: argintul

Culoarea caracteristică: argintiu, alb

Ziua cea mai mai favorabilă: luni

Numere norocoase: 2, 3, 7

Personalitate

Racul este cel mai vulnerabil din tot zodiacul. Trăsăturile sale se circumscriu sensibilității. Racul este:

romantic și emotiv;

receptiv la problemele celorlalți;

oscilant între între expansiune și închidere în sine;

blând și împăciuitor;

prudent;

devotat și statornic;

talentat în activitățile artistice și manuale.

Nativul în Rac excelează în lucrul migălos, de mare finețe. Poate îmbrățișa o carieră în artele plastice, poate fi un excelent creator de bijuterii, un designer sau un decorator de interioare. Prelucrarea computerizată a imaginii i se potrivește, de asemenea. Poate fi un mecanic de excepție. Meseriile devenite rare, înrudite cu arta – lutier, acordeor de instrumente muzicale – au mare nevoie de profesioniști cu finețea și răbdarea Racului. În organizarea muncii, este bine ca Racul să aibă o mare parte de lucru individual, pentru că este puțin probabil să-și găsească coechipieri la fel de perfecționiști. Natura sa dependentă și cu rezistență redusă la stres îl recomandă mai mult pentru poziția de angajat și mai puțin pentru cea de liber profesionist sau de întreprinzător.

Femeia Rac are, în plus, o abilitate excepțională în comunicarea cu cei mici, de aceea i se potrivesc profesiile legate de creșterea și educarea copiilor mici. Are mână ușoară și multă empatie, ceea ce o recomandă pentru profesiile din asistența sanitară.

Racul are nevoie de siguranță și oferă, la rândul lui, stabilitate.

Bărbatul Rac este mai degrabă un păstrător al tradiției în viața de cuplu și de familie, ceea ce nu înseamnă că își ține partenera la respect sau o brutalizează în vreun fel – dimpotrivă, o ocrotește și o menajează, luându-i cu plăcere poverile gospodărești de pe umeri. Îi place să o vadă frumoasă și fericită. Trebuie, la rândul lui, ocrotit, pentru că suferă mult dacă se simte neglijat sau trădat.

Femeia Rac este dependentă de bărbatul ei și nu este fericită decât în cuplu. Este pasionată de gospodărie cu tot ce înseamnă ea și reușește să-și păstreze cochetăria în ciuda faptului că tot timpul își găsește ceva de făcut prin casă sau în jurul ei. Este o mamă foarte iubitoare, dar exagerat de grijulie și sperioasă. Tinde să-și copleșească afectiv copiii – mai ales fiii – și să le întârzie maturizarea și independența.

Nativul în Zodia Racului reacționează psihosomatic la stres. Oboseala cronică îl poate îmbolnăvi grav. Zona sa cea mai vulnerabilă este stomacul, gastrita și ulcerul fiind afecțiuni frecvent întâlnite la Raci. Femeile manifestă deseori disfuncții ale glandelor endocrine, în special ale glandei tiroide. O atenție specială trebuie să acorde sănătății sânilor, mai ales dacă au în istoricul familiei astfel de afecțiuni.