Radio Simplu

De ce ne amorțesc degetele

Poate ți s-a întâmplat să îți amorțească degetele de la mâini sau de la picioare. Dacă se întâmplă rar, nu băgăm de seamă și trecem cu vederea, dar dacă se întâmplă destul de des, este nevoie de o atenție mai sporită. Iată de ce amorțesc degetele de la mâini și când ar fi cazul de o vizită la medic.

Este afectat fluxul de sânge

Amorțeala mâinilor, care se simte ca niște furnicături sau pierderea sensibilității cutanate pe termen limitat, este o reacție ce poate apărea din mai multe motive. Unul din motive este fluxul scăzut al sângelui în anumite zone sau lezarea nervilor.

Amorțeala mai poate apărea și în urma unor traumatisme sau din cauza unor inflamații sau infecții. Amorțeala mâinilor nu indică boli foarte grave, dar se întâmplă ca aceste simple furnicături să anunțe accidente vasculare cerebrale sau tumori.

Parestezia, adică amorțeala mâinilor, poate anunța boli sau tulburări ce îngreunează fluxul de sânge sau lezează nervii. De altfel, cele mai multe femei trec prin aceste stări în perioadele de menstruație sau când au deficit de calciu. Oricum ar fi, parestezia este un semn că ar trebui să mergi la medic, mai ales dacă ți se întâmplă des.

Lipsa de calciu, magneziu sau vitamine

Amorțirea degetelor de la mâini poate apărea atunci când dormi pe mâni, desenezi, folosești intensiv mâna, fie că scrii pe hârtie sau la calculator. De obicei, amorțeala dispare după câteva minute sau chiar mai repede dacă faci un mic masaj și întinzi mâinile.

O cauză a amorțelii poate fi sindromul de tunel carpian, care produce amețeli, furnicături și mici dureri la nivelul degetelor și palmei. Apar cel mai adesea la mâna care se folosește cel mai des. De obicei, simptomele sunt supărătoare în timpul nopții, dar pot fi înlăturate în urma unei intervenții chirurgicale, care deblochează nervul median presat.

Magazinul tău online complet. Reduceri uriașe de preț la toate produsele. CLICK AICI sa vezi ofertele lunii aprilie