Radio Simplu

De ce este bine să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele. Trucul e genial

De ce este bine să oui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele. Acest truc este genial și trebuie să îl știi și tu. Sarmalele sunt cosiderate o mâncare națională, cu toate că este împrumutată din bucătăriile orientale și se mai gătesc și în alte țări. Însă există un truc de care să ții cont atunci când faci sarmale.

De ce este bine să pui două linguri de smântână în apa în care fierbi sarmalele
. Frunzele nu trebuie să fie prea bătrâne, ci fragede, pentru a putea fi ușor de manevrat. În cazul în care folosești varianta clasică, cu varza murată sau frunze de viță puse la sărat, se recomandă să le pui mai întâi la desărat în apă călduță. Dacă dorești ca frunzele de varză să fie fragede, apelează la congelator.

Spală bine căpățâna de varză, înlătură primele două straturi, șterge varza cu un prosop uscat și învelește-o strâns în folie de plastic înainte să o pui la congelator. Se lasă acolo peste noapte, după care încă o zi la frigider, ca să se dezghețe. După ce o decongelezi, frunzele verzei devin fragede.

Trucuri pentru sarmale delicioase
Pentru a face sarmale, se folosește de obicei o combinație de carne tocată de porc și de vită. Unele gospodine folosesc numai carne de porc. Pe lângă carne, umplutura pentru sarmale mai conține orez, ceapă, verdeață. Nu se pune mult orez, iar ceapa se călește puțin. În rest, fiecare are mărar și piper.

Sarmalele se fierb pe aragaz, cam 4-5 ore. Ele se pun și la cuptor, pentru a se reduce timpul. Se verifică după 2-3 ore. Nu se pune mult lichid în oală, ci doar trebuie să le acoperi cu apă.

De asemenea, un alt truc pentru a le fierbe cât mai bine este să adaugi două linguri de smântână în apa de fiert. Așa sarmalele ies mai pufoase. Cei care doresc sarmale mai acre pot adăuga o zeamă de varză în oala în care fierb sarmalele.

Acestea se servesc cu garnitură de mămăligă proaspătă şi smântână sau iaurt. În plus, nu uita de ardei iuți proaspeți. Ele se savurează cu vin roșu sec sau demisec, ce le pune în valoare aromele. Nu se mănâncă prea multe odată deoarece sunt grele pentru stomac și ficat. Ele se servesc fierbinți.