Radio Simplu

De ce e bine să ai un animal de companie

Animalele de companie sunt ca niște copii mici care au nevoie de noi, iar posibilitatea de a avea grijă de ele este o bucurie. Este adevărat că sunt necesare câteva eforturi, însă știai că tot mai multe studii au arătat că animalele de companie au efecte pozitive asupra sănătății fizice și mentale?

Iată de ce este bine să ai un animal de companie:

Atenuează simptomele anxietății și stresul

A fost dovedit științific că stăpânii unui câine sau ai unei pisică sunt mai relaxați și gândesc pozitiv. Când ești îngrijorat, ai tendința de a mânca prea mult, de a fuma sau de a bea însă nu și atunci când ai un animal de companie în casă.

El te va ajuta să reduci tensiunea și să te eliberezi de stres. Pe de altă parte, există atât de multe cazuri de cupluri care nu pot să conceapă un copil, dar se simt mult mai puțin îngrijorate odată ce își cumpără un câine în care găsesc o ființă pe care o pot îngriji și iubi.

Mai mult, din momentul în care nivelul de anxietate este scăzut, cresc șansele de concepere.

Îmbunătățește stima de sine

Nimic nu este la fel de plăcut ca momentul în care ajungi acasă și știi că pisica sau câinele va sări de bucurie când te va vedea. Animalul de companie îți arată bucuria pe care o simte că te vede, că nu ai uitat de el și că va petrece următoarele ore cu tine, nu închis singur în casă.

Este cea mai bună scuză pentru a ieși din casă

Câinele are nevoie de mișcare. Ce scuză mai bună ai nevoie ca să ieși la o plimbare în pac? Dacă vrei să slăbești, mergi la o plimbare sau aleargă cu câinele; este o activitate excelentă pentru amândoi.

Este ocazia pentru socializare

Scoaterea câinelui afară pentru o plimbare poate fi o ocazie incredibilă pentru începerea conversațiilor în parc cu alții care fac același lucru ca și tine.

Un exemplu excelent pentru copii

Pentru cei mici, având un animal de companie este ideal pentru învățarea unor valori bune, cum ar fi responsabilitatea și grija față de ceilalți.
Atunci când alegi un animal de companie, este important să ții minte câteva lucruri.

Cât timp îi vei putea dedica?

O pisică este potrivită pentru persoanele care duc viață mai activă, deoarece nu au nevoie de o atenție atât de personală și pot fi fericite singure în casă. În schimb, câinele are nevoie de mai mult spațiu pentru mișcare.

Câinii mici sunt excelenți pentru apartamente, în timp ce rasele mai mari se pot simți inconfortabil dacă nu au suficient spațiu.

În timp ce unii sunt înnebuniți după pisici, alții apreciază mult mai mult câinii. Așadar, depinde numai de tine ce animal de companie îți vei alege.