Radio Simplu

Dăncilă, out! Sabotată și trădată de PSD: Scandal imens și acuzații grave în interior

Viorica Dăncilă este out! Nu mai are nicio șansă în turul doi al prezidențialelor. Este sabotată și trădată chiar de către PSD. Este un scandal imens, dar și acuzații extrem de grave în interiorul formațiunii social democrate.

Viorica Dăncilă a reușit să prindă in extremis locul doi și accesul în turul doi al alegerilor prezidențiale, dar nu mai are niciun viitor în PSD. Șefa social democraților este sabotată chiar din interior. Unul dintre cei mai importanți oameni din partid vrea să o dea afară de la șefia formațiunii și spune că nici nu o va susține în turul 2, în lupta cu președintele Klaus Iohannis.

Edilul Bacăului, Cosmin Necula, este de părere că multor membri ai PSD le-a fost ruşine să tragă în campania electorală pentru Viorica Dăncilă. „Odată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale s-a terminat o campanie electorală care pare că nu a existat. O campanie în care Iohannis era deja câştigător, cu mulţi psd-işti cărora le-a fost ruşine să tragă pentru Dăncilă, cu Barna care s-a făcut de râs lamentabil şi cu un scor neaşteptat de bun pentru Mircea Diaconu. (…) A fost prima campanie la prezidenţiale în care PSD s-a chinuit să-şi aducă propriul candidat în turul doi şi a obţinut cel mai mic scor din istorie. Nu poţi să fii mulţumit cu aşa ceva niciodată! Să vrei să fii măcar pe locul 2 ca să te salvezi. Mă întreb la ce bun să fie Dăncilă preşedinte PSD în continuare? Pe cine oare o ajuta?”, a scris Cosmin Necula, pe o rețea de socializare.

Necula spune că turul 2 e o competiţie „fără miză” între Iohannis şi Dăncilă. Mai mult, este posibil să fie o prezenţă foarte scăzută la vot.

Klaus Iohannis a câştigat alegerile în judeţul Bacău cu 36,6%. Pe poziţia a doua s-a clasat Viorica Dăncilă, cu 25,4%. Locul al treilea este ocupat de Dan Barna, votat de 12,9% din alegători, în timp ce Mircea Diaconu se află pe poziţia a patra, cu 9,85%. Prezenţa la vot în judeţul Bacău a fost de 41,78%.