Radio Simplu

Daca vrei sa-ti fie bine, respecta Tradițiile pentru noaptea de Înviere – ce este bine să faci si ce nu trebuie sa faci

Noaptea de Inviere este foarte importanta pentru crestini, deoarece exista credinta conform careia in aceasta noapte cerurile se deschid, iar sufletele mortilor se intorc acasa pentru a-i proteja pe cei dragi.

Fiecare persoana ce merge la biserica in noaptea de Înviere, isi pregateste lumanarea pentru a o aprinde cu lumina adusa de preot si se va intoarce apoi, cu ea aprinsa acasa.

Se spune ca persoanele care in aceasta noapte ciocnesc oua se vor intalni si pe lumea cealalta. Persoana care va avea oul crapat va trebui sa i-l dea celuilalt, pentru ca altfel va manca oul stricat pe lumea cealalta.

Simbolul principal al Invierii este lumanarea deoarece reprezinta biruinta binelui asupra raului. Dupa slujba de Inviere, credinciosii trebuie sa ajunga acasa cu lumanarea aprinsa si sa o pastreze pentru a o aprinde in momentele grele. Lumanarea aprinsa in noaptea sfanta nu se arunca ci se aprinde in fiecare zi la rugaciunile din Saptamana Luminata.

De asemenea, este bine sa mergi la slujba de Inviere cu apa sfintita deoarece aceasta capata proprietati vindecatoare si poate indeparta suferinta in caz de boala.

Evita certurile in noaptea sfanta deoarece trebuie sa te bucuri de Invierea Domnului cu optimism si bucurie. Persoanele care blesteama sau injura in aceasta noapte o sa aiba parte de ghinioane.

Loading...