Radio Simplu

Dacă v-ați îngrășat excesiv în ultima perioadă, iată ce trebuie să eliminați din alimentație

Dacă aveți amețeli și dureri de cap frecvente e posibil să fiți intolerant la carbohidrați. Doctorii au descoperit că anxietatea și depresia pot surveni la persoanele cu intoleranță la glucide. Atunci când începeți să creșteți în greutate, deseori sunt prezente și starea de oboseală și un nivel redus de energie.

Nivelul zahărul din sânge poate fi foarte ridicat.

Nivelurile de zahăr din sânge sunt de obicei crescute din cauza consumului de făină albă, zahăr rafinat, cereale rafinate. În cazul în care dieta este sănătoasă, persoana în cauză s-ar putea să sufere, de fapt, de o altă problemă.

O cauză a acestor probleme ar putea fi chiar carbohidrații sănătoși, precum cerealele integrale (quinoa, fulgi de ovăz, orez brun, fructele cu un indice glicemic ridicat) și alimentele care conțin amidon (de exemplu, fasolea și cartofii dulci).

Aceste alimente sunt extrem de benefice pentru unii oameni, dar ele pot fi nepotrivite pentru persoanele ale căror organisme nu pot tolera / procesa corect glucidele.

Eliminarea acestor alimente poate îmbunătăți drastic sănătatea, vă ajută să pierdeți excesul de greutate și să aveți mai multă energie. Această problemă este destul de des întâlnită și este, de asemenea, cunoscută și sub numele de intoleranță la glucide.

Semne și simptome pentru intoleranța la glucide

greutatea corporală în exces

anxietate, depresie

oboseală constantă, mai ales după o masă bogată în carbohidrați

senzația că sunteți în ceață

apetit necontrolat

dureri musculare

pofte alimentare pentru amidon sau alimente dulci, cum ar fi pastele, pâinea, fasolea, cartofii

dureri articulare

amețeli

probleme ale pielii

nivelul zahărului din sânge este în intervalele superioare ale „normalului”

probleme hormonale

probleme cu somnul

În acest caz, este recomandat să evitați cerealele, fructele și legumele bogate în amidon pentru cel puțin două săptămâni. Dacă observați o îmbunătățire semnificativă în starea dumneavoastră de sănătate, este posibil să aveți intoleranță la glucide.

Ce fac dacă sufăr de intoleranță la glucoză?

Scapă de kilogramele în plus

Studii științifice au demonstrat că persoanele afectate de intoleranță la glucoză pot preveni sau întârzia apariția diabetului de tip 2 până la 58% în urma pierderii kilogramelor în plus și practicând regulat o activitate fizică.

Specialiștii le recomandă persoanelor afectate de intoleranță la glucoză reducerea greutății de la 5% la 10% (treptat, printr-o alimentație sănătoasă) și să practice o activitate fizică (chiar și moderată) timp de 30 de minute pe zi.

Adoptă o alimentație echilibrată

Cel mai important lucru de controlat pentru a trata intoleranța la glucoza este alimentația. Trebuie să știi că o pierdere în greutate moderată este mult mai eficientă decât regimurile severe, foarte la modă în această perioadă.

O alimentație echilibrată asociată unei activități fizice zilnice te va ajuta să îți controlezi greutatea și să reduci riscurile de a dezvolta diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, bolile cardiovasculare și accidentele vasculare cerebrale.

Verifică-ți periodic tensiunea arterială

De asemenea, trebuie să îți verifici tensiunea arterială și colesterolul pentru a evalua riscurile de a dezvolta o maladie cardiovasculară.

Fă zilnic mișcare fizică

Chiar dacă anumite medicamente pot întârzia apariția diabetului de tip 2, alimentația și activitatea fizică sunt măsurile cele mai eficiente, potrivit unui vast studiu condus de Asociația Americană de Diabet.

Având timp de 30 de minute pe zi activitate fizică moderată, jumătate dintre participanții la studiu, care au avut o pierdere în greutate de 5-10%, au prezentat o reducere cu 58% a riscurilor de apariție a diabetului.

De reținut: Dacă suferi de intoleranță la glucoză, medicul te va sfătui fără îndoială să adopți o alimentație sănătoasă, să îți controlezi greutatea, să practici regulat o activitate fizică și, dacă fumezi, să renunți la fumat.

Periodic trebuie să îți controlezi nivelul de glucoză din sânge pentru a te asigura că nu ești pe cale să devii diabetic.

Recomandări în caz de intoleranță la glucoză

Pierderea kilogramelor în plus, dacă indicele de masă corporală este mai ridicat de 25

În fiecare dimineață, ia un mic dejun echilibrat, bogat în fibre alimentare

Redu consumul de alimente bogate în grăsimi

Evită produsele bogate în zaharuri concentrate

Crește aportul de magneziu