Radio Simplu

Cuplul adoptă un copil orfan

În orice aeroport, îmbrăţişările călduroase sau pancartele pe care stă scris „Bun venit acasă!” nu reprezintă un lucru neobişnuit, însă pentru această familie americană aşteptarea la terminalul sosiri s-a dovedit a fi un moment copleşitor.

Audrey Shook şi soţul său aşteptau cu lacrimi în ochi venirea lui Lucy, o fetiţă din China pe care îşi doreau nespus să o adopte.

Într-o zi în care nimic nu părea să fie ieşit din comun, zeci de oameni au asistat la o scenă extrem de emoţionantă pe Aeroportul Bush din Houston. Mai mulţi copii cu nevoi speciale din China au sosit să-şi întâlnească familiile adoptive, sperând din suflet că de acum înainte vor avea parte de un cămin permanent.

La fel ca celelalte mame care se aflau acolo, Audrey Shook a zărit-o pe Lucy, o fetiţă de 6 ani, pe care a îndrăgit-o din prima clipă. Între cele două s-a stabilit o conexiune uimitoare, primul lor schimb de replici dovedind din plin acest lucru. „- Bună! Sunt mama!”, a spus Audrey, în timp ce Lucy părea să îi răspundă repetând cuvântul „Mama” atunci când a văzut-o.

Acesta este sfârşitul unei călătorii care a început cu mult timp în urmă pentru cuplul din Texas. „Am început să ne întâlnim în liceu şi am ştiut de atunci că vrem să adoptăm un copil din China”, a mărturisit Audrey.

Cu toate acestea, când cuplul a primit vestea că va avea un copil, au pus ideea adopţiei în aşteptare. Nouă ani mai târziu ei au văzut un videoclip cu Lucy şi s-au îndrăgostit pe loc de fetiţa care se afla într-un orfelinat din China.

Faptul că micuţa Lucy suferă de Sindromul Down nu a reprezentat o piedică pentru cei doi, ci din contră – şi-au dorit şi mai mult să îi ofere şansa la o viaţă mai bună. „Întotdeauna am iubit copiii cu nevoi speciale, în special copiii cu Sindrom Down.”, a spus Audrey.

Shannon Phillips, reprezentanta agenţiei de adopţii care a ajutat această familie să o întâlnească pe Lucy ştie cât de greu este ca aceşti copii să fie adoptaţi: „Aceştia sunt copii pe care nimeni nu îi doreşte, ei au stat pe listele de adopţie întreaga lor viaţă, petrecându-şi copilăria într-un orfelinat”.

Deşi agenţia solicită familiilor mai întâi să găzduiască orfani cu nevoi speciale timp de patru săptămâni, familia Shooks a fost hotărâtă din prima clipă. Cuplul a demarat deja procesul de adopţie.