Radio Simplu

Cum usuci hainele in 30 de minute chiar si iarna datorita acestui truc inteligent

Uscarea hainelor iarna este mai obositoare. Pe vreme rece si ploioasa, hainele tale se chinuie sa se usuce. Din fericire, exista mai multe metode pentru a va asigura ca rufele dumneavoastra se usuca rapid, chiar si atunci cand vremea este rea. Aflati cum sa uscati hainele in 30 de minute.

Ideal este sa lasati hainele sa ia lumina soarelui sa se usuce bine, dar iarna acest lucru poate fi complicat. Dar nu conteaza, sfaturile pe care vi le prezentam va permit sa uscati rufele rapid, fara a provoca probleme de umiditate si mucegai.

Tehnica de a usca hainele in 30 de minute
Urmatoarea metoda va permite sa asigurati o uscare rapida si eficienta chiar si in timpul iernii:

Uscati hainele cu un prosop
Pentru a evita nevoia de a astepta zile pentru a usca o haina, metoda prosoapelor este cu siguranta aliatul tau. Pentru a face acest lucru, scoateti articolele din masina de spalat si infasurati-le intr-un prosop mare, curat si moale . Un prosop de baie merge foarte bine. Evitati sa puneti prea multe articole in prosop. Incepeti cu doua sau trei articole de imbracaminte si repetati aceeasi operatiune pentru celelalte articole.

Apoi apasati ferm prosopul pentru a-l ajuta sa usuce. In acest fel, va usca rapid articolele prin absorbtia umiditatii ramase pe care le contin. Avand in vedere eficacitatea metodei si usurinta acesteia, este foarte practic atunci cand trebuie sa va uscati hainele in interior. Daca simtiti ca inca nu sunt suficient de uscate, puteti folosi uscatorul de par, avand grija sa nu apropiati dispozitivul prea mult de articol.

Alte tehnici de uscare a hainelor iarna
Rufele tale dureaza zile sa se usuce eficient si asta poate fi enervant. Iata si alte metode pentru a asigura uscarea rapida pe vreme rea:

Metoda radiatorului :

pentru a va usca rapid rufele, o alta metoda este sa profitati de caloriferul dumneavoastra. Intr-adevar, deoarece este cald iarna, puteti profita de aceasta ocazie si puteti agata rufele pe obiectele de langa dispozitivul de incalzire. Pe de alta parte, evitati sa atarnati lenjeria direct pe calorifer pentru a evita deteriorarea sau provocarea unui incident.

Ideal este asadar sa-ti aranjezi articolele pe un cuier sau un scaun pe care l-ai instalat langa dispozitiv. Daca doriti si sa uscati o cantitate mare, asezati suportul pentru uscare langa calorifer.

Metoda ventilatorului :

nu numai vara puteti folosi ventilatorul, asa cum demonstreaza aceasta metoda. Pur si simplu implica rularea aparatului in timp ce iti usuci articolele pe suportul de rufe. Deci, prin plasarea unui mic evantai sub haine, procesul de uscare ar trebui sa dureze putin.

Alte sfaturi pentru o mai buna uscare a rufelor in interior
Mirosuri de mucegai pe haine, urme de mucegai in camera… Uscarea rufelor in interior nu este lipsita de consecinte. Iata cateva sfaturi de urmat, pentru a usura uscarea rufelor:

Spatiaza rufele pe linia de rufe:

o buna circulatie a aerului accelereaza procesul de uscare pe linia de rufe . Intindeti rufele, avand grija sa lasati un spatiu mic intre fiecare articol de imbracaminte , apoi intoarceti rufele dupa cateva ore pentru o uscare uniforma.

Nu supraincarcati masina de spalat:

un tambur supraincarcat cu haine poate afecta functia de centrifugare . Rufele raman umede si, prin urmare, dureaza mai mult sa se usuce. Supraincarcarea masinii de spalat este una dintre cele mai frecvente greseli atunci cand spalam rufe .

Stoarce rufele:

o centrifugare buna ajuta la eliminarea excesului de apa retinut in haine, precum si a umiditatii. Cu toate acestea, consultati simbolurile de pe eticheta articolelor dvs. deoarece unele materiale nu pot rezista la viteze mari de centrifugare. Acesta este in special cazul articolelor de imbracaminte cu tesaturi delicate.

Datorita acestor tehnici, uscarea iarna sau toamna nu va mai fi o provocare pentru tine.