Bungee jumping este considerat unul din cele mai periculoase sporturi din lume. Nu degeaba i se spune sport extrem.
Tânăra din videoclipul de mai jos are un curaj de-a dreptul nebun! Ceea ce reușește să facă te va lăsa cu gura căscată!
Videoclipul a strâns peste 37 de milioane de vizualizări. Chiar dacă au trecut 9 ani de la publicarea acestuia pe Youtube, el este și astăzi în topul vizualizărilor.
O fată legată de frânghii își face curajul să se lase în gol. În stânga și dreapta ei doar stânci, iar în jos, la vale, un râu.
Ce surprinde nu este doar faptul că femeia are curajul să se lase în hău, ci felul în care urcă. În clip veți vedea că la un moment dat, aceasta stă cu capul în jos.
Dacă ai probleme cu inima, rău de înălțime sau pur și simplu ești sperios, îți recomandăm să nu te uiți la imaginile din acest articol. Nu e pentru oricine, așa cum și acest sport nu e pentru orice om!
Unde poţi practica bungee jumping în România: adrenalină maximă la Cheile Râşnoavei şi la Barajul Vidraru
Instalaţia de bungee jumping din Parcul de aventură de la Cheile Râşnoavei este pe locul întâi în Europa de Est şi pe locul doi în Europa, după Elveţia, cu o înălţime de 137,5 de metri, cu posibilitatea de a o mări până la 155m, pe o distanţă de aproximativ 100 de metri, ajustarea făcându-se în funcţie de masa celui care sare.
Instalaţia de cabluri se întinde între peretii Cheilor Râşnoavei, iar săritorul este ridicat într-o nacelă până la înălţimea de salt.
Pentru a executa săritura, este necesară semnarea unui document prin care săritorul îşi asumă răspunderea de a respecta instrucţiunile operatorilor de salt.
Cei sub 18 ani, au nevoie şi de acordul scris al părinţilor. Masa maximă admisă a săritorilor este de 130 de kilograme.
Accesul în zona în care poţi practica bungee jumping se face cu maşina sau cu trenul, coborârea făcându-se în Gara Predeal, apoi urmând un traseu de două ore pe la Cabana Trei Brazi, poteca turistică marcată pânp în Cheile Râşnoavei.
Se poate campa pe valea Râşnoavei sau se poate dormi la cabanele din apropiere: Poiana Râşnoavei, Cabana Cheia, Conca Verde.
Un alt loc unde poţi practica bungee jumping în România este situat chiar la Barajul Vidraru.
În luna august a anului 2006, s-a inaugurat o nouă amenajare pentru bungee jumping la Barajul Vidraru. La 166 de metri, este cel mai înalt punct de lansare cu coarda elastică din Europa.
Aici, turiştilor li se oferă atât o imagine îndepărtată a munţilor Făgăraş, cât şi o imagine mai apropiată a stâncilor care veghează şi se oglindesc în lac.
Se sare de pe o platformă amplasată pe coronamentul barajului, locul fiind accesibil tot timpul anului, singura restricţie de salt fiind legată de temperaturile foarte scăzute din timpul iernii sau de blocarea drumului de acces spre baraj.
Accesibilitatea instalaţiei de la Barajul Vidraru face din acest loc unul dintre preferatele persoanelor dornice de adrenalină, care practică bungee jumping în România.