Radio Simplu

Cum se prepară Vegeta de casă

Rețetă simplă, fără conservanți – cum preparăm vegeta acasă? Dacă și tu preferi să imbunătățești gustul mâncărurilor cu celebrul condiment vegeta, dar intotdeauna ai avut o reținere din cauza adaosului de sare, și în plus, a chimicalelor, trebuie să știi că avem pentru tine o rețetă extrem de intereantă.

Cu ajutorul ei vei putea să îți prepari singură bază pentru mâncăruri din legume sănătoase şi câtă sare vrei tu, fără monoglutamat de sodiu şi alte chimicale.

Ce este Vegeta?

Vegeta este un condiment universal pentru mâncăruri, care are în compoziţie: sare de bucătărie maximum 58%, legume uscate 15,5% (morcov, păstârnac, ceapă, ţelină, frunze de pătrunjel), potenţiatori de aromă (glutamat de sodiu E 621, inozinat de sodiu E 631, zahăr, condimente, amidon din porumb, colorant (riboflavină E 101i). 100 de grame din acest produs aduc un aport energetic de 137 kcal/583 kj şi 8,5 g proteine, 24,5 g carbohidraţi, 0,6 g grăsimi.

Dacă analizați puțin compoziția, veți putea observa că ingredientul principal al produsului analizat este sarea.

Din această cauză, foarte multe persoane trebuie să evite consumul, pentru a nu avea probleme grave de sănătate, scrie jurnalul.ro.

Pentru a scăpa de această problemă dată de sare, dar și de prezența E-urilor atât de nesănătoase, urmează rețeta de mai jos:

Pentru a prepara vegeta acasă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

5 morcovi

3 radacini de patrunjel

3 rosii

2 cepe albe

2 radacini de pastarnac

2 ardei: unul roșu și unul alb

1 legatura de patrunjel

1 legatura de frunze de telina

1 ceapa rosie

o jumătate de gulie gulie

o jumătate de țelină

Cum preparăm vegeta acasă?

În primul rând va trebui să cureți bine toate legumele de coajă, cotoare sau semințe. Între timp, încinge cuptorul și pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pe aceasta vor fi pune toate legumele. Atenție, cuptorul va fi încins la cel mult 100 de grade.

Rade toate legumele prin răzătoare, iar apoi așează-le pe tavă. Nu uita să presari și puțină sare deasupra lor. Legumele se pun la cuptor pentru a se usca.

Pentru că nu vrem să le ardem, nu încălzim cuptorul la mai mult de 100 de grade Celsius. Lasă legumele la cuptor pentru aproximativ 4 ore.