Radio Simplu

Cum se păstrează proaspăt mărarul! Nu trebuie sa-l congelezi

Mararul se spala si se usuca. Trebuie sa fie uscat bine. Borcanele trebuie sa fie, de asemenea, uscate.

Indepartati tulpinile mai groase si puneti mararul in borcane, pe care le pastrati in frigider. Iata si trucul. Am pastrat borcanul 2 luni si cand am scos borcanul, mararul era la fel de proaspat ca in prima zi.

Beneficiile mărarului pentru sănătate

Semintele si frunzele de marar au valoare medicinala considerabila, datorita uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat in vitamina B si flavonoide.

Uleiul de marar este folosit si pentru a aromatiza sapunurile, si, amestecat cu alte substante, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.

Frunzele de marar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infectiile externe si interne cauzate de bacterii, paraziti. Mararul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicatii impotriva sughitului si a altor simptome alergice.

Pe plan intern, mararul poate preveni osteoporoza si alte boli osoase, deoarece intareste oasele, datorita continutului de calciu.

Prin folosirea frecventa in alimentatie, mararul reduce efectele flatulentei (atat la copii cat si la adulti), si amelioreaza problemele digestive, prevenind diareea, imbunatatind activitatea sistemului intestinal, regland eliminarea urinei si a substantelor toxice din organism.

Uleiul volatil esential extras din marar are si efect calmant asupra organismului agitat, relaxand muschii, ameliorand durerile de cap, alungand insomnia, imbunatatind somnul.

Mararul este des folosit si pentru a trata si mentine ciclul menstrual, deoarece imbunatateste procesul de secretie a anumitor hormoni.

Trebuie mentionat si faptul ca semintele si frunzele de marar, mestecate, ajuta la tratarea multor afectiuni gingivale, si sunt recomandate in igiena orala adecvata, deoarece dezinfecteaza si distrug bacteriile de pe gingii, dinti.

In aceeasi masura, reimprospateaza mirosul respiratiei gurii si inlatura efectele multor probleme respiratorii (stranut, tuse, congestii nazale).

Contraindicatii marar. Mărarul este o plantă aromatică cu origini vechi, cultivarea ei datând din vremea română. Tulpinile și frunzele de mărar au fost folosite ca monedă pentru a plăti în trecut.

Contraindicatii marar.

Folosit pentru a da savoare mâncărurilor (fie prin frunzele mărunțite, sau chiar oțet de mărar, preparat din semințe), mărarul aduce multe beneficii pentru sănătatea ta și a familiei tale.

Semintele și frunzele de mărar au valoare medicinala considerabilă, datorită uleiului volatil de calitate extras din acestea, bogat în vitamină B și flavonoide. Uleiul de mărar este folosit și pentru a aromatiza săpunurile, și, amestecat cu alte substanțe, este folosit pentru a diverse simptome specifice bolilor infantile.

Contraindicatii marar. Frunzele de mărar pot fi consumate pentru a preveni sau a trata infecțiile externe și interne cauzate de bacterii, paraziți. Mărarul este un excelent agent antialergenic, cu diverse aplicații împotrivă sughițului și a altor simptome alergice.

Trebuie menționat și faptul că semințele și frunzele de mărar, mestecate, ajută la tratarea multor afecțiuni gingivale, și sunt recomandate în igiena orală adecvată, deoarece dezinfectează și distrug bacteriile de pe gingii, dinți. În aceeași măsură, reîmprospătează mirosul respirației gurii și înlătură efectele multor probleme respiratorii (strănut, tușe, congestii nazale).

Contraindicatii marar. Efecte secundare

Există câteva efecte secundare, cât privește consumul sau folosirea mărarului. Mărarul este interzis să fie consumat de către femeile însărcinate, deoarece mărarul mărește secreția de hormoni specifici, care la rândul lor pornesc procesul de menstruație, un simptom asociat, în multe statistici medicale, cu pierderea de sarcină.

Contraindicatii marar. Deși este cunoscut faptul că mărarul este recomandat pentru femeile care alăptează, există totuși o reticenţă cu privire la acest lucru.

Menționam mai sus că mărarul ajută la înlăturarea alergiilor și a infecțiilor bacteriene. Însă, tratarea excesivă a pielii cu ulei sau frunze de mărar poate cauza iritarea pielii, mai ales după o expunere prelungită la soare.