Radio Simplu

Cum se numeste TARA NOASTRA? „Nu stiu, m-ati luat prin surprindere”

Pare de necrezut, dar sunt încă români care nu știu în ce țară locuiesc. Jurnalistul Răzvan Anghelescu, cunoscut publicului pentru rubrica Vax Populi, a întâlnit câţiva conaţionali ale căror răspunsuri la întrebarea „Cum se numeşte ţara noastră?” par desprinse dintr-o comedie proastă.

“Nu știu. Nu m-am întrebat niciodată”

“M-ați luat prin surprindere. Nu prea le am cu istoria”

“Ceva, ceva știu, dar nu îmi vine acum”

IN ACEST CONTEXT DAN GRIGORESCU, șeful secției chirurgie plastică și reconstructivă la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov scrie pe Facebook că „dreptul de vot ar trebui acordat numai după îndeplinirea unor condiții minimale prevăzute în lege.”

„După ce am văzut (și revăzut, și revăzut, și revăzut…) materialul de mai jos, îmi asum deliberat riscul de a fi considerat ca având o atitudine ne-democratică, atunci când afirm că dreptul de vot al fiecăruia dintre noi, câștigat încă de la naștere, ar trebui să devină efectiv nu numai după împlinirea unei vârste care doar presupune dobândirea discernământului și responsabilității juridice, ci ar trebui acordat numai după îndeplinirea unor condiții minimale prevăzute în lege.

Cum ar fi de pildă îndeplinirea condițiilor pentru a ți se da dreptul să conduci un autovehicul pe drumurile publice: scris, citit, s.a.

Altfel, cu cetățeni (sic!) precum cei din clipul video prezentat, ce valoare mai poate avea un astfel de „vot neinformat”: zero? Nu, negativă!

Și acum, trageți!”, scrie medicul.