Radio Simplu

Cum să prepari corect mămăliga. Majoritatea gospodinelor fac această greșeală

GALERIE FOTO (2)

Mămăliga se găsește mereu pe masa românilor, deoarece este un preparat delicios, nu necesită mult timp pentru preparare și de asemenea, este recomandată în perioada postului. Foarte multe gospodine se plâng că nu le iese o mămăligă perfectă și că se produc acele cocoloașe inestetice și greu de înghițit.

Iată cum trebuie să preparați corect mămăliga: Folosiți o oală de tuci în care puneți apă rece și sare.

Presărați deasupra câțiva fulgi de mălai și amestecați. Lăsați totul la foc mic timp de 5 minute.

După 5 minute, apa începe să fiarbă și trebuie să adăugați o cantitate mai mare de mălai. Aceasta este cea mai importantă etapa! Turnați mălai cu o mână, iar cu cealaltă amestecați foarte bine cu ajutorul unui tel.

Când mămăliga capătă consistența dorită o lăsați la foc mic și puneți deasupra un capac de sticlă. După încă 5 minute opriți focul și o răsturnați pe un blat de lemn. Vă recomandăm să o tăiați cu o ață.

ATENȚIE! Este obligatoriu să folosiți un mălai superior și natural, deoarece păstrează cea mare parte din calitățile boabelor de porumb. De asemenea, mămăliga nu trebuie fiartă până afumă deoarece apar substanţe toxice precum acrilamida, iar toţi aminoacizii benefici dispar, lăsând în urmă doar compuşi cancerigeni. Aceasta este greșeala pe care o fac multe gospodine.