Radio Simplu

Cum să îţi gestionezi banii la blackjack?

Nu are ce să nu îţi placă la acest joc de noroc care este prezent în oferta oricărui cazino. Are o dinamică rapidă de desfăşurare şi pariurile care se pot pune în acest joc sunt unele simple, pe înţelesul tuturor jucătorilor.

Ştii că în acest joc cărţile au anumite valori aşa că în funcţie de acestea vei realiza dacă punctajul pe care îl faci este superior cel al dealerului. Şi în funcţie de acest punctaj decizi miza şi tot în funcţie de el afli într-o secundă dacă ai câştigat sau nu.

Dar ca să câştigi la blackjack trebuie să ai un buget financiar care să îţi permită să pui pariuri la acest joc. Despre cum să manageriezi un buget la jocul de blackjack ne propunem să detaliem în acest articol aşa că citeşte rândurile următoare cu maximă atenţie.

Ce este un buget

Ai accesat Power Stars free play, este sigur că eşti fan al sloturilor cu fructe dar te interesează în egală măsură şi funcţiile speciale ale acestora. Şi în acest joc steluţa norocoasă te ajută de fiecare dată să îţi măreşti câştigurile prin funcţia de wild pe care o are.

Numai că în această variantă de joc gratuită câştigurile tale vor fi doar credite virtuale, pentru că nu ai parte de o miză reală.  Dar este şi evident faptul că vei câştiga o experienţă de joc inestimabilă care te va ajuta ulterior să joci pe o miză reală la acest joc.

Şi dacă ai decis să joci pe bani adevăraţi este nevoie să ai la dispoziţie un buget financiar propriu care să îţi permită acest lucru. Şi în acest stadiu este bine să înţelegi şi ce înseamnă un buget care să îţi dea şansa să faci câştigurile dorite.

O definiţie extrem de simplă ar fi că bugetul tău de joc este o sumă de bani pe care o poţi folosi pentru a accesa jocul tău preferat. Cu alte cuvinte ai în cont nişte bani pe care o să îi foloseşti numai în această direcţie.

E puțin mai complicat…dar un calcul simplu

Dar în realitate noţiunea de buget este una mult mai complicată decât pare la prima vedere. Nu stabileşti la întâmplare un buget de joc, pentru că în acest caz nu poţi vorbi despre managerierea cu succes a acestuia.

Un buget de joc se construieşte cu atenţie şi are în vedere mai multe aspecte. Primul aspect la care trebuie să te raportezi este să stabileşti cât eşti dispus să pierzi la jocul de blackjack astfel încât stabilitatea ta financiară sau a familiei să nu fie pusă în pericol.

Da, să pierzi, pentru că în momentul în care ai făcut un buget de joc îţi asumi că o să îl şi pierzi în cazul în care pariurile tale se finalizează cu pierderi. Şi după ce ai stabilit cât eşti dispus să pierzi va trebui să stabileşti şi timpul pe care îl petreci pe jocul de blackjack.

Dacă eşti adeptul mizelor mari şi ai parte de o sesiune ghinionistă de pariere, atunci timpul petrecut la masa de blackjack o să fie unul cât se poate de scurt. Dar dacă alegi un joc modest pe mize mici poţi petrece câteva ore de calitate în compania jocului de blackjack.

Combină deci toate aceste aspecte şi aplică-le cu consecvenţă. Este posibil să nu ai parte de câştiguri atât de mari pe cât te-ai aşteptat dar vei putea să manageriezi cu brio un buget financiar care îţi va aduce în final o experienţă benefică la jocul de blackjack.

Sfaturi pentru gestionarea bugetului la blackjack

Jocul de blackjack este popular printre jucători datorită marginii mici de casă cu care este creat. Această caracteristică tehnică face că şansele unui jucător de blackjack să fie unele corecte dar în acelaşi timp mari, astfel încât să poată înregistra succese financiare.

Dar nu este suficient doar norocul pe care îl ai, trebuie să cunoşti modul în care jocul se desfăşoară şi tipurile de pariuri care se pot depune aici. Şi nu în ultimul rând ai nevoie şi de o strategie de joc în măsură să îţi mărească constant şansele de reuşită.

Dacă toate aceste 3 caracteristici sunt îndeplinite poţi spera cu adevărat că o să ai parte de o sesiune de joc cât mai profitabilă pentru tine. Dar totul începe şi se termină cu bugetul tău de joc, aşa că va trebui să fi tot timpul cu ochii pe el.

Ai stabilit suma totală a bugetului, începe să pariezi! În cazul în care înregistrezi câştiguri peste câştiguri, nu te arunca în mize mărite, rămâi constant în pariere. Şi dacă ai câştigat binişor, pune banii deoparte şi felicită-te pentru o pariere norocoasă.

Alte recomandări

Dar dacă începi să pierzi şi te apropii de fundul sacului fă o scurtă pauză şi identifică greşelile făcute. Ai pariat la întâmplare, te-ai lăsat dus de adrenalină, ai mărit nepermis de mult miza sau poate ai dat doar dovadă de neatenţie?

Dacă ai identificat problema începe din nou să pariezi dar evită să faci aceeaşi greşeală. Şi uită-te întotdeauna la modul în care fluctuează bugetul tău de joc, a scăzut ia imediat măsuri, a crescut, pune întotdeauna ceva deoparte.

Este posibil să ai parte de câştiguri dar şi de pierderi aşa că va trebui să reacţionezi aşa cum se cuvine în ambele situaţii. În caz de pierderi nu aştepta să ajungi falimentar, pentru că în acest caz sesiunea ta de blackjack o să îţi lase un gust amar.

Dar dacă ajungi totuşi în această situaţie, părăseşte imediat jocul şi aşteaptă o altă zi mai norocoasă. Se ştie că cea mai mare greşeală pe care jucătorii o fac constant este aceea de a suplimenta bugetul pierdut în speranţa recuperării banilor pierduţi.

S-a dovedit a fi întotdeauna cea mai proastă decizie pentru că nu duce decât la adâncirea în pierderi şi mai mari. Şi eşti la un pas de cel mai mare pericol cu care un jucător se poate confrunta, dobândirea unei dependenţe nocive faţă de jocurile de noroc.

În final, nu uita că un buget este creat pentru a aduce distracţie aşa că manageriază-l strict în această direcţie. Dacă ţi-ai luat doza de adrenalină şi ai şi câştigat, foarte bine. Dar dacă ai pierdut ia-o ca pe o experienţă de joc şi aşteaptă o nouă zi cu auspicii mai norocoase.

Concluzie

Întotdeauna crează un buget de joc pe care să îl poţi pierde fără să te afecteze în viaţa de zi cu zi. Dacă l-ai creat atunci da dovadă de responsabilitate şi manageriază-l aşa cum se cuvine astfel încât să obţii de la jocul de blackjack doar acea experienţă de joc plăcută pe care să o povesteşti şi prietenilor.