Radio Simplu

Cum să îndepărtezi urmele de arsuri de pe tigăile din oțel inoxidabil. Trucul pentru care ai nevoie de doar un ingredient

Cu toții știm cât de des ni se întâmplă să ardem tigăile de oțel inxodabil, chiar dacă ne luăm toate măsurile de precauție. Inevitabilul se întâmplă, iar soluțiile de curățare nu mai fac față arsurilor. Din acest motiv, gospodinele trebuie să știe acest truc, care va îndepărta aceste urme în doar câteva minute, cu un singur ingredient ieftin.

Gătitul vine la pachet cu multe probleme, iar una dintre acestea este faptul că tigăile și vesela din oțel inoxidabil riscă să se degradeze destul de repede, mai ales din cauza urmelor de arsură de pe acestea. Astunci când gătești cu ulei, aceste probleme sunt aproape inevitabile. Însă, un ingredient pe care îl ai deja în casă îți vine în ajutor și rezolvă problema cât ai clipi.

Cum să îndepărtezi urmele de arsuri de pe tigăile din oțel inoxidabil
Știm cu toții că uleiul ars se îndepărtează foarte greu de pe oțelul inoxidabil, motiv pentru care mulți oameni preferă să își arunce tigăile decât să se chinuie să le curețe. Însă, acest truc ieftin te va ajuta să nu mai cumperi produse scumpe care promit că fac minuni și îți va rezolva problema mai repede decât te-ai fi așteptat.

Tot ce ai nevoie este un burete de spălat vase și spumă de ras. Prima dată, trebuie să aplici un strat consistent de spumă de ras pe fundul tigăii și apoi să o lași să acționeze timp de aproximativ 10 minute. După ce a trecut timp suficient, trebuie să iei un burete și să freci tigaia, însistând în zonele unde are mai multe arsuri. Imediat după, trebuie să o clătești cu multă apă și să o usuci cu o cârpă din microfibră, ca urmele de calcar să dispară.

La ce mai poți să folosești acest ingredient
Pe lângă rolul pentru care a fost creată, spuma de ras este utilă și cu alte scopuri, dincolo de cele pentru frumusețe. Acest ingredient este util și pentru curățarea petelor de pe canapea. Pentru acest lucru, trebuie să aplici un strat pe o perie de curățat, apoi să freci pe urme. Glicerina și lanolina din spumă vor curăța cu succes materialul canapelei, iar petele vor deveni invizibile.