Radio Simplu

Cum să creșteți Lalele în vază și să vă bucurați mereu de acel buchet frumos si colorat

Cine ar refuza un buchet de flori cu ocazie și fără? Însă darul elegant are și alt aspect: orice buchet, mai devreme sau mai târziu, se ofilește.

Dar perioada de poveste o puteți prelungi, dacă creșteți florile singuri. Și nu aveți nevoie de ghivece plictisitoare: aceste lalele frumoase vor crește chiar într-o vază din sticlă.

Vă plac florile? Atunci răsfățați-vă cu buchete frumoase pe tot parcursul anului. Și nu credeți că va fi nevoie să cheltuiți pe ele sume colosale.

Este suficient să plantați lalelele o singură dată folosind metoda prezentată și acestea vor înflori bogat și un timp îndelungat. Iar vaza stilată va decora orice interior.

Ca să creșteți lalele în vază, aveți nevoie de: câțiva bulbi mari;

-o vază înaltă (ca să fie mai de efect, folosiți una transparentă);

-pietre din sticlă, silicon sau ”naturale”.

Pasul nr.1 Pentru un succes garantat și un buchet frumos, este foarte important să alegeți corect bulbii. Cumpărați doar bulbi mari și treceți pe lângă cei mici.

Obligatotoriu, trebuie să răcoriți bulbii înainte de plantare, țineți cont de perioada indicată pe ambalaj. De regulă, sunt 12-15 săptămâni. În această perioadă de hibernare, se recomandă să păstrați viitoarele răsaduri la frigider, la balcon răcoros sau în garaj.

Pasul nr.2 Când este timpul să plantați bulbii, luați pietricelele și așezați-le la baza vazei curate. Nu aveți nevoie de un număr mare de pietricele, este suficient cât să acopere fundul.

Pasul nr.3 Deasupra, puneți bulbii, cu rădăcinile în jos.

Pasul nr.4 Mai adăugați puține pietre, pentru a fixa bulbii într-o poziție.

Pasul nr.5 Turnați apă. Nivelul apei trebuie să fie foarte aproape de bulb, dar să nu îl atingă decât la rădăcini.

Pasul nr.6 Puneți vaza la loc cald și luminos (dar nu sub lumina directă a razelor solare) și așteptați.

Foarte curând bulbii vor da plante tinere, iar peste o perioadă scurtă de timp, apar și florile. Important este să nu uitați periodic să adăugați apă, până la nivelul inițial.

Un astfel de buchet vă va bucura mult timp și va deveni un element de decor cu efect de prospețime în orice interior. Mult spor vă dorim cu drag!