Radio Simplu

Cum să atragi energia pozitivă în viața ta și să ai succes în ce faci

Cum să atragi energia pozitivă în viața ta și să ai succes în ce faci. Poate părea complicat, dar nu este. Ține de stilul de viață, iată ce trebuie să faci.

Poate că „energie pozitivă” este un concept greu de crezut, dar este ceva cât se poate de … palpalbil. Anumite persoane ne înseninează cu simpla lor prezență și parcă ne fac să ne simțim mai bine. Acele persoane transmit energie pozitivă. Iar asta putem face și noi.

De pildă, gândirea pozitivă poate avea o forţa mai mare decât crezi, iar pentru a beneficia la maxim de efectele ei, urmează 8 paşi ca să atragi energia pozitivă din jurul tău.

Când ai zâmbit ultima dată…?
Știi cât de important este zâmbetul? Este este cea mai simplă manifestare pozitivă a psihicului uman şi are o putere foarte mare atunci când este sincer, fie pentru cei apropiaţi, fie pentru străini.

Încearcă să zâmbeşti cât mai mult chiar dacă nu te simţi în starea potrivită şi activitatea muşchilor feţei se va reflecta încet şi înăuntrul tău.

Atunci când zâmbim, transmitem creierului un semnal extrem de important și anume că totul este în regulă. Iar de la creier cam pleacă totul, nu-i așa?

Cum te comporți cu ceilalți?
Nu poţi beneficia de energie pozitivă dacă împrăştii energie negativă în jur şi dacă laşi relaţiile cu cei din jur să fie dominate de conflicte, reproşuri şi dispreţ.

Așadar, poartă-te cu cei din jur aşa cum ai vrea să se poarte şi ei cu tine şi vei vedea în timp efectele acestei tehnici de a atrage energie pozitivă. Chiar dacă ei nu se poartă la fel cu tine, te eliberezi de orice remuşcare că ai greşit tu cu ceva.

 

Încearcă și vei vedea rezultatele. Chiar și atunci când ți se reproșează lucruri de care nu te simți vinovat/ă, poartă-te ca și când totul este în regulă. NU lăsa pe nimeni să-ți strice buna dispoziție sau să-ți șteargă zâmbetul de pe chip.

Care sunt obiectivele tale?
Dacă ți-ai stabilit clar niște obiective în viață, trasează-ți termene limită și mijloace prin care le poți atinge. Un mod de a fi mai aproape de atingerea obiectivelor tale este să le vizualizezi.

 

Vizualizarea, fie prin meditaţie, fie în momentele de relaxare, este o unealtă foarte puternică de atragere a energiei pozitive. Vizualizează-ţi scopurile şi încercă să simţi acum bucuria pe care o vei simţi atunci când le atingi.

Această metodă te poate ajuta să treci peste momentele dificile cu ajutorul energiei pozitive, notează Spitalul Buzău.

Simți nevoia de control..? Renunță!
Dacă simți nevoia să controlezi totul, când nu accepţi că influenţa ta asupra multor lucruri din viaţă este limitată, îţi poţi umple sufletul de frustrare şi regrete.

 

Renunţă la nevoia de control şi concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poţi influenţa în bine la tine, dar nu la cei din jur cu forţa, dacă ei nu-şi doresc asta.

De ce trebuie să controlezi chiar totul?

Trăiește în prezent, lasă trecutul și viitorul
Filosofiile orientale sunt bazate pe aprecierea prezentului pentru o viaţă fericită, iar acest mod de a gândi atrage cu adevărat energia pozitivă din jur. Dacă îţi faci griji pentru viitor în mod constant, poţi să nu vezi oportunităţile din prezent ce trec pe lângă tine.

Ieși în aer liber
Contacul cu natura are mereu un efect pozitiv.

O plimbare printr-un parc înverzit te poate relaxa, dar o drumeţie pe munte, în zone mai puţin influenţate de om te poate relaxa şi mai mult, iar aerul curat te poate ajuta să vezi părţile pozitive din viaţa ta şi în momentele dificile.

Dacă nu ai timp să pleci la munte sau la mare, mergi într-un parc, explorează alei și zone mai puțin aglomerate. Sau ieși pur și simplu și bucură-te de natură în orice moment al zilei poți face asta.

Lasă temerile, nu-ți mai face atâtea griji
Înlocuieşte frica prin iubire şi energia pozitivă se va acumula în jurul tău. Încearcă să îți dai seama de ce ți-e frică și rezolvă asta.

Temerile şi stresul pot avea efecte negative asupra organismului tău, în afară de starea psihică neplăcută. Acceptă părţile negative ale unei situaţii, dar concentrează-te pe cele pozitive, în mod raţional, nu complet naiv, pentru a atrage energie pozitivă.

Adoptă o dietă sănătoasă
Dieta poate contribui din plin la modul în care atragi energie pozitivă. Caută să incluzi în alimentaţia ta cât mai multe alimente „vii”, fructe şi legume proaspete, nu conservate şi închise în cutii de metal pentru luni de zile.

Evită mâncărurile foarte grase sau foarte procesate, care îţi solicită ficatul la maxim şi mănâncă mai des, pentru a nu te obosi pentru câteva ore de digestia unei mese grele.

Bucură-te de legume verzi, de fructe închise la culoare și bea cât mai multă apă. Bea câte puțină apă la intervale scurte de timp, ca atunci când ai bea o cafea, de exemplu.

Urmează aceste recomandări și vei observa că vei reuși să atragi energia pozitivă în viața ta și să luminezi și viața celor cu care intri în contact, fie că sunt cunoscuți sau nu.